Porto Novi
DRUŠTVO SLAJDER

AKTUELNO: Podgorica do novembra dobija prvu biciklističku stazu

stijepovic

Foto: Anadolija

Podgorica će do početka novembra dobiti prvu biciklističku stazu, dugu 5.320 metara, saopštio je danas gradonačelnik Podgorice Slavoljub Stijepović, nakon potpisivanja ugovora o donaciji sa ambasadorom Kine u Crnoj Gori Cui Dziveijem, piše Anadolija.

Zahvaljujući Vladi NR Kine, koja je za projekat izgradnje biciklističke staze i rekonstrukciju parka kod Pobrežja izdvojila 250 hiljada eura, Podgorica će za nešto manje od tri mjeseca dobiti biciklističku stazu.

Ambasador Kine u Crnoj Gori Cui Dzivei istakao je da je donacija koju kineska Vlada upućuje Crnoj Gori simbol prijateljstva Kine i Crne Gore.

-Prvi projekat je izgradnja biciklističke staze, koja će biti duga 5.320 metara. Drugi projekat je rekonstrukcija parka kod Pobrežja. Donacije ova dva projekta su simbol prijateljstva dvije države, dva naroda, i ovo pokazuje da kineska Vlada posvećuje pažnju kinesko-crnogorskim odnosima. U prethodnih nekoliko godina, kineska Vlada je donirala Crnoj Gori oko 10 miliona eura- istakao je Duivei.

Gradončelnik Podgorice Slavojub Stijepović, zahvalio se kineskom narodu na donaciji, napominjući da je sasvim prirodno da glavni grad Crne Gore ima biciklističku stazu.

-Staza će biti na potezu od Kraljevog parka i hotela Hilton, preko bulevara sv. Petra Cetinjskog i bulevara Mihaila Lalića, do raskrsnice sa ulicom Vlada Ćetkovića u Tološima. Radovi mogu da počnu već tokom ovog mjeseca, a investicija treba da bude završena za 60 dana. Kao glavni grad Crne Gore, sasvim je prirodno da Podgorica ima biciklističku stazu. Mi smo planirali da za vrijeme našeg mandata napravimo pet koridora biciklističkih staza-  istakao je Stijepović.

Donacija od 250 hiljada eura podrzumijeva i rekonstrukciju parka na Pobrežju. Stijepović je saopštio da radovi mogu početi tokom augusta, a rok za završetak je 30 dana.