Porto Novi
BILI SMO SLAJDER

CITY GROOVE, PRVO VEČE: Komunalna policija pokvarila Urbanov bis

Damir Urban ovim koncertom još jednom je pokazao da prevazilazi granice muzike i pretvara ih u umjetnost. I ovoga puta, iako nije pjevao numeru ,,Astronaut”, jeste poveo publiku u neki drugi svijet pun ljepote, ljubavi, emocija i radosti.

Na bini je dočekan aplauzom. ,,Nitko osim nas” numera je kojom je otvoren nastup. Nakon nje ,,Div”, u kojoj je publika od Urbana dobila aplauz kada je došao do ivice bine da osjeti njenu energiju i čuje kako pjeva. Nastavio je numerom ,,Odlučio sam da te volim”.

Publika je pjevala svaku pjesmu uglas, horski. Kako to već biva, posebna emocija stvorila se u numeri ,,Budi moja voda”, a onda i u ,,Mjestu za mene”.

– Zahvaljujem na svemu, bili ste predivni – rekao je Urban na kraju.

Publika je zatražila bis i baš kad je Damir Urban, koji je ostao na bini, zasvirao klavir, stigla je komunalna policija i  koncert nije nastavljen.

Prvo veče otvorila je Macha Ravel iz Hrvatske sa bendom koji su činile isključivo žene.

Predstavila se autorskim pjesmama, među kojima ,,Albatros”, ,,Voda”, koju je najavila riječima ,,Obožavam da pišem ljubavne pjesme za ljude koji to ne zaslužuju, sada ide jedna takva”, budući singl ,,Posejdon”, dok je za kraj ostavila ,,Traume”. Od numera drugih izvođača odabrala je ,,Decode” i ,,Teške boje”. Cijelo vrijeme imala je podršku malobrojne, ali odabrane i prave publike.

– Hvala vam puno. Vidimo se brzo – rekla je Macha Ravel na kraju nastupa.

Nakon nje, svoj autorski rad i energiju donio je ,,NeonoeN”. Za početnu numeru odabrali su ,,Ti i ja”. Koncert je bio ispunjen porukama poput onih koje izražavaju nadu u bolje sjutra, a to bolje bismo trebalo prvo da budemo mi.

Kao ,,hvala za sve što su uradili za crnogorsku scenu”, otpjevali su Perperovu ,,Za laku noć”

,,Zažmurimo” je pjesma koju su premijerno otpjevali, a koju će i zvanično, kao novi singl, predstaviti nakon ,,Montesonga”

Numerom ,,Daleko odavde” završili su nastup.

Božo Bulatović ušao je na binu uz temu ,,Otpisani” iz istoimenog filma i zapjevao s publikom ,,Das Iz Zabjelo”.

– Dobro veče svima. Da pjevamo lijepe pjesme kao što je ,,Mare” – kazao je Bulatović.

Nakon ,,Mare” morao se čuti i nastavak, pa je Bulatović otpjevao i ,,Istinu o Mare”.

Najavljujući obradu EKV ,,Kao da je bilo nekad”, Bulatović je podsjetio kako je upravo u ovoj dvorani za nastup EKV prodato 136 karata, ali da to Milana Mladenovića nije poremetilo. Naprotiv, rekao je da su pravi ljudi uz njega. Tako je Bulatović bio siguran i da su sinoć uz njega bili pravi ljudi. I jesu, s obzirom da je publika pjevala sve pjesme.

Od obrada izabrao je još ,,Marinu” od ,,Prljavog kazališta”, ali i, uz svijetla mobilnih telefona u sali, ,,Ne brini”

Nikšiću je posvetio numeru ,,Tebi dužan”, a za kraj je ostavio ,,Podgoricu”

Bio je to nastup pun emocija.

Izlazak na binu frontmena ,,Perpera” Nikole Radunovića pozdravljen je gromoglasnim aplauzom i taktovima pjesme ,,Ljubav”. Publika je i ovdje plesala, uživala i pjevala sve pjesme horski. Nizali su se sve sami hitovi, pa je i tu bilo mnogo emocija.

Da se čuje do Miladina Šobića u Nikšić, publika je s ,,Perperom” otpjevala ,,Ja sam nalik čistom zidu, ti si slika ili ram, ja sam prazna tišina, ti najljepša muzika što znam”

,,Goro moja” je odabrana da zatvori nastup, a otpjevali su je s publikom koja je poslije toga tražila bis, ali nije bilo vremena za to zbog narednog koncerta.

Večeras u Sportskom centru ,,Morača” nastupa Dino Merlin.
Tekst i foto: B.R.