Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Karađorđev park će zbog rekonstrukcije biti zatvoren za posjetioce

Foto: Glavni grad

Kako je u prethodnom periodu najavljeno, sjutra zvanično počinju radovi na rekonstrukciji Karađorđevog parka u Podgorici.

Ovim putem iz gradskog preduzeća “Zelenilo” su obavijestili javnost da će do završetka radova park biti zatvoren za posjetioce.

– Ukoliko vremenski uslovi budu išli na ruku izvođačima i podizvođačima, nadamo se, da će već krajem tekuće godine, stanovnici Glavnog grada, ali i turisti, moći da uživaju u čarima rekonstruisanog parka. Napominjemo da je u skladu sa Programom rada za 2024. godinu planirana detaljna rekonstrukcija Karađorđevog parka koja će obuhvatati radove na izgradnji nove mreže šetnih staza odnosno pješačkog koridora, rekonstrukciju teretane koja će biti realizovana na način što će biti ugrađene sprave na podlozi od tartana – dodali su.

Kako su kazali, dotrajali parkovski mobilijar će biti zamijenjen novim mobilijarom savremenog dizajna, a park će dobiti i nove biljke u više spratova odnosno biće posađeno novo drveće, žbunje, perene, dok će postojeći biljni fond biti osvježen uz primjenu svih potrebnih fitosanitarnih mjera.

– Kompletan biljni fond će se snabdijevati vodom preko novog sistema za navodnjavanje, a koji će se napajati vodom iz bunara. Važno je napomenuti da će spomenik ostati centralni motiv parka, a oko spomenika će biti izgrađen plato koji će povezivati sve staze. Zbog svega gore navedenog, molimo naše sugrađane za razumijevanje i strpljenje za vrijeme trajanja radova – poručuju.

Mn.M.