Porto Novi
ART SLAJDER

MIŠO OBRADOVIĆ O VELIKOM USPJEHU: Uloga Maksimilijana Kolbea je bila jedan potpuno novi izazov za mene

Foto: Duško Miljanić

Više od 15 godina od kako je član Crnogorskog narodnog pozorišta, Mišo Obradović našu glumačku scenu čini posebnom, nesebično joj stavljajući svoj talenat na raspolaganje, a nedavno je učinio da kroz njegov uspjeh zasija i ona oskarovskim sjajem. Obradovićevo zalaganje i rad bili su put koji ga je odveo tamo gdje stižu najbolji – u seriju ,,Sveci” slavnog svjetskog producenta i naratora Martina Skorsezea.

U razgovoru za MNE magazin, Obradović je govorio o tome kakav je osjećaj biti glavni glumac u jednoj od osam epizoda serije oskarovca Skorsezea, te kako je proteklo snimanje, a imao je i poruku za mlađe kolege.

Kako kaže, ulogu je dobio zahvaljujući kastingu koji je bio po pozivu, nije bilo prijavljivanja, a u najširem izboru bilo je oko 150 evropskih glumaca.

– Dobio sam poziv od dvije sjajne mlade rediteljke Katarine Mutić i Isidore Veselinović koje su radile kao kasting direktorke na seriji. Nisam znao ko stoji iza svega. Pošto sam već bio u Beogradu na nekom snimanju, otišao sam na kasting i radio sa pomenutim rediteljkama. Jako smo lijepo radili. One su bile zadovoljne, a i ja, ali smo se pozdravili i ja sam mislio “ok, neka ne bude ništa od ovoga, bar sam se zabavio na kastu, bilo mi je prijatno”. Međutim, poslije nedelju dana su me zvale i rekle da sam ušao u uži krug za glavnu ulogu u jednoj od epizoda serije koju će producirati Martin Skorseze. Onda smo krenuli u sljedeću rundu kastinga, pa još jednu i na kraju Skorseze je za ulogu Maksimilijana Kolbea izabrao mene – priča Obradović.

Na pitanje, kako je reagovao kada mu je javljeno da će baš on igrati glavnu ulogu u jednoj od epizoda, Obradović odgovara: 

– Iskreno… odlijepio sam od sreće! I tu noć smo Kristina, djeca i ja partijali do kasno u noć. Djeca svakako ni ne znaju ko je Skorseze, ali njima naravno ne treba veliki povod za igru i skakanje. Osjetio sam to svakako kao jedan potpuno novi izazov i već sjutra počeo da se spremam za ulogu.

Svaka epizoda je priča o jednom svecu, Maksimilijana Kolbea glumi Obradović, a objasnio je šta mu se najviše dopalo u toj ulozi.

– Veliki čin žrtve za drugoga – poručio je on.

Foto: “TheSaints”, teaser/screenshot

Njegova epizoda je snimana u okolini Pančeva, napravljen je filmski grad u blizini “Firefly” studija, u tom studiju se snimala i epizoda o Jovanki Orleanki i o Tomasu Beketu. Ostalo je snimano u Maroku, a Obradović je za naš portal ispričao i anegdotu sa snimanja.

– U posljednjoj sceni u kojoj je jedan statista trebalo da “zabode” iglu sa otrovom u moje srce, toliko je jako zabo tu zatupljenu filmsku iglu da sam ja u “krupnjaku” kriknuo od bola i zamalo prekinuo kadar jer mi nije bilo dobro. Izdržao sam i kad je rediteljka rekla “cut”, dotrčala je do mene sa suzama u očima i rekla da sam odigrao briljantno, a ja sam ustvari realno jauknuo od bola. Priznao sam joj to. I rekao da je sav posao uradio praktično statista – dodao je on.

Na kraju razgovora imao je poruku za mlađe kolege koje su skeptične kada je u pitanju mogućnost angažmana van naših granica.

– Mlađim kolegama bih poručio da obavezno urade svaki selftejp ili kasting kad im se pruži prilika za to. Nikad se ne zna – zaključio je Obradović.

Nikolina Petrović