Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

OTAC RANJENOG GIMNAZIJALCA SA PROTESTA PORUČIO: Da se nikome ne dogodi, ni roditeljima počinioca

Foto: Primorski portal

U Baru je u prisustvu oko 1500 građana održan protest građana pod sloganom „Grad uz Darisa“, piše Primorski portal.

Građani Bara su na protestu koji je počeo u 13 sati izrazili ogorčenje odlukom suda u Podgorici da se maloljetnik A.K. iz Bara, osumnjičeni za ubistvo u pokušaju za ovo krivično djelo brani da slobode. On se sumnjiči da je 7.oktobra u dvorištu Gimnazije „Niko Rolović“ nožem ranio učenika D.M, čije zdravstveno stanje, prema riječima ljekara je danima bilo kritično, a i danas je na odjeljenju intenzivne njege Kliničkog centra Crne Gore.

Na istaknutim transparentima sa porukama građani su dali podršku porodici Mujić iz Bara, a iskazali ogorčenje zbog odluke suda da se počinilac krivičnog djela brani sa slobode: Grad je uz Darisa, Čekamo li Ribnikar, Sva su naša djeca Daris, Drug nije meta! Stop vršnjačkom nasilju, Nećemo zakone koje štite nasilnike…

Na kraju protesta su istakli jedinstvenost u stavu da su neophodne Izmjene i dopune Zakona o postupanju prema maloljetnicima u krivičnom postupku.

Podsjetimo, istražni sudija Višeg suda je 9. oktobra osumnjičenom maloljetniku odredio pritvor do 30 dana, dva dana nakon što je on nožem zadao teške tjelesne povrede opasne po život gimnazijalcu D.M (18) u dvorištu škole.

Na protestu, uz Darisove roditelje Cena i Emilu, mlađu sestru, ujaka Emila Kalamperovića su bili ministarska prosvjete Anđela Jakšić Stojanović, predsjednik Opštine Bar Dušan Raičević, poslanik i predsjednik Skupštine opštine Bar Branislav Nenezić, odbornici u lokalnom parlamentu, predstavnici nevladinog sektora… oko 1.500 građana. Prvi se obratio ujak Emil Kalamperović.

Darisov otac Ceno Mujić poručio je da se nikome nikada ne dogodi što je Darisu, ni roditeljima počinioca.

Izvor: Primorski portal