Porto Novi
PREPORUKA SPORT

SPORT: Jevtić selektor odbojkaša Crne Gore, Caković predvodi odbojkašice

Foto: OSCG

Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore imenovao je Ivicu Jevtića za selektora muške seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Jevtić je bivši reprezentativac Crne Gore i nekadašnji odbojkaš podgoričke Budućnosti, sa kojom je osvojio dvije titule šampiona Srbije i Crne Gore (2004/2005 i 2005/2006).

U igračkoj karijeri nastupao je još i za Mladi Radnik (Srbija), Hypo Tirol (Austrija), Mers (Njemačka), Katar S.C. (Katar) i Pišgaman (Iran).

Novi selektor naše reprezentacije je i trener Crvene zvezde, sa kojom je u prethodnoj sezoni osvojio titulu šampiona Srbije, a ove sezone trofej Superkupa Srbije.

Jevtić je bio u stručnom štabu Igora Kolakovića u seniorskoj reprezentaciji Srbije (2022-2024), a takođe je bio i selektor U22 muške odbojkaške reprezentacije Srbije.

Upravni odbor OSCG je na današnjoj sjednici imenovao Jevtića na period od četiri godine (3+1), a 41-godišnji Požarevljanin je osmi selektor naših odbojkaša od obnove nezavisnosti.

Foto: OSCG

Upravni odbor Odbojkaškog saveza Crne Gore imenovao je Jova Cakovića za selektora ženske seniorske odbojkaške reprezentacije Crne Gore.

Caković važi za jednog od najboljih trenera regiona, posebno prepoznat po kontinuiranom stvaranju velikog broja kvalitetnih igračica, ali i kao neko za koga se veže veliki broj osvojenih trofeja.

Caković je trener Jedinstva iz Stare Pazove, osvajača triple krune Srbije u prethodnoj sezoni (Prvenstvo, Kup i Superkup). Sa Jedinstvom je takođe bio šampion Srbije i u sezoni 2022/2023, a osvajač Kupa i Superkupa Srbije u sezoni 2016/2017.

Kao selektor ženske odbojkaške reprezentacije Srbije osvojio je srebro na U18 Evropskom prvenstvu 2015. godine i bronzu na U17 Evropskom prvenstvu 2020. godine u Podgorici.

Caković ima zvanje višeg sportskog trenera odbojke na Sportskoj akademiji Beograd.

Upravni odbor OSCG je na današnjoj sjednici imenovao Cakovića na period od četiri godine, a 44-godišnji Prijepoljac je sedmi selektor naših odbojkašica od obnove nezavisnosti.