Porto Novi
BILI SMO SLAJDER

MNE MAGAZIN U BEOGRADU: Thirty Seconds To Mars i publika obasjali Arenu

Foto: Rory Barnes

Nikada vas nećemo zaboraviti, poručio je multitalentovani frontmen, holivudski glumac Džared Leto publici u Beogradskoj areni na sinoćnjem koncertu benda ,,Thirty Seconds To Mars”.
Ove riječi potvrdio je i njegov brat Šenon, koji je držao ruku na srcu, zahvaljivao, a neki su od ovog sjajnog bubnjara dobili i palice.
A publika. Ona je bila izuzetna i učinila da ovaj koncert bude istinski za pamćenje. 

Foto: Rory Barnes

– Znam da imamo ljude iz svih krajeva svijeta ovdje večeras.  Da li smo vam nedostajali? Učinite mi uslugu – dajte da budem ponosan na vas, želim da budete sjajni večeras. Jeste li spremni – pitao je Džared Leto, a publika spremno odgovorila uzvikom.
Nakon toga htio je da zna ko želi da dođe na binu kod njega, a prvi kojeg je odabrao bio je Hristijan iz Makedonije. Vidio je i oca sa djetetom i poželio da mu se i oni pridruže na bini. Sa time su krenuli prvi taktovi pjesme ,,Rescue Me”, za koju su svi kritičari bili jednoglasni u tome da je katarzična. Arenu su u njoj ispunili veliki crni baloni i predivan glas publike.
To neće biti jedina pjesma s porukom ove večeri.
Nakon uvodnog odbrojavanja od sto do 30, kada su pjesmom ,,Up In The Air” odveli publiku na Mars, gdje su ih čekali ,,kraljevi i kraljice obećanja”, na bini se pojavilo opet nebo i ispisane riječi ,,Da li vjerujete?” koje su najavile predivnu numeru ,,Walk On Water” za koju je Leto ranije istakao da je ona ,,za sve nas”, a obilježava i san i slobodu i nadu i istrajnost, na kraju promjenu.
,,Hail to the Victor”, ,,Hurricane” i ,,This Is War”, u kojoj na stih ,,Lift Your Hands Toward The Sun” je stvoren veličanstven prizor gdje svi u publici podižu ruke i objavljuju rat svakom zlu, gledajući ka svjetlosti.
– Ovo je naš prvi koncert u Srbiji. Koliko je to lijepo – istakao je Džared Leto.

Foto: Rory Barnes

Šenon Leto u jednom trenutku zamijenio je bubnjarske palice mikrofonom i zapjevao ,,Remedy”, a brat Džared odlučio je da u setlistu uvrsti obradu numere ,,Stay”.
Onda je uzeo akustičnu gitaru u ruke i počeo da svira i pjeva ,,Alibi”.
– Ako ima neko želju koju pjesmu da otpjevam, viknite, čuću vas – kazao je Džared Leto.
Već nakon nekoliko momenata odlučio je da zapjeva ,,A Beautiful Lie”.
– Ne mogu da vjerujem da se sjećate ove pjesme. Kad se sve ovo završi, dolazimo da vam sviramo, od Srbije do Sankt Peterburga, Moskve i Kijeva, kako i treba da bude – rekao je Džared Leto publici u ovoj pjesmi koja je izazvala pregršt emocija.

Foto: Rory Barnes

Još jedna lijepa scena dogodila se kada je Džared Leto sišao s bine među publiku i zapjevao.
,,Stuck” je bila numera u kojoj su još jednom viđena svijetla mobilnih telefona, koja su se pomjerala gore i dolje, a onda i skakanje publike, što je napravilo nevjerovatan prizor.
– Kako ste nevjerovatna publika! Mnogo vas volimo – rekao je nakon ovoga Džared Leto.
,,Closer To The Edge” su ostavili za kraj i opet je vrijeme bilo da se odaberu osobe iz publike od strane Džareda Leta koje su ispunile binu, a konfete Arenu.
Publika je tražila bis, ali, nakon sat i 35 minuta bio je ipak kraj.
,,Thirty Seconds To Mars” donijeli su tako publici pjesme pune nade u bolje sjutra i borbi za nju širenjem svjetlosti.
B.R.