Porto Novi
NAŠE PRIČE SLAJDER

ANJA ZAGORAC O PJESMI ,,ZOVEM TE”: Svjetlost kao nada i izvor inspiracije

Foto: Privatna arhiva

Kantautorka Anja Zagorac juče je objavila pjesmu ,,Zovem te”.
Ona je pisala muziku i tekst, svirala klavijature i otpjevala prateće vokale.
Produkciju je radio Bojan Dobrilović, koji u numeri svira gitaru i bas. Za bubnjom je Miloš Knežević.
Režiju i scenario za spot potpisuje Mladen Ivanović, montažu i kolor radio je Nemanja Dragović, DoP Lily Bognuda, a šminku Bojana Kojičić. Anđela je ime djevojčice koja se pojavljuje u spotu.
Ovaj video projekat je sufinansiran od strane Sekretarijata za kulturu Glavnog grada Podgorica.
Snimanje pjesme je sufinansirano od strane Organizacije za zaštitu prava autora muzike Crne Gore-PAM CG.

Foto: Privatna arhiva

Vraćate se na scenu pjesmom punom emocija ,,Zovem te”. Čime ste bili nadahnuti u pisanju ove numere?
– Pjesma je prvo nastala na engleskom jeziku u jeku promocije takođe engleskog dueta sa Tinom Džankić. Međutim, u naletu inspiracije sam kasnije napisala riječi na našem jeziku koje su nosile potpuno drugo značenje u odnosu na prethodnu verziju. Iako ne volim da slušaocu namećem svoju emociju, ovaj put je lako zaključiti da se moj alter ego bori sam sa sobom. U strofama želi da se pomiri sa situacijom, jer ,,intuicija kaže tu je kraj“, ali u refrenu popušta pred emocijama i kaže ,,zovem te, probudi se”, što opet znači u prevodu – vrati (mi) se. Kada je u pitanju muzika, cilj je bio da strofe budu mistične, a da na refrenima krene vatromet, pogotovu na kraju pjesme. Svirački smo se potrudili da prenesemo upravo takva osjećanja.
Pjesmu ste posvetili ,,maloj svjetlosti”. Što i ko je svjetlost u Vašem životu? 
– Posveta na početku je poruka režisera i scenariste spota Mladena Ivanovića. Ovaj video je jednim dijelom njegov mali omaž Vlatku Giliću. Mala svjetlost je takođe i mala Anđela koja se pojavljuje u spotu. Ako gledamo širu sliku, svi mi u mraku tražimo malu svjetlost, a nažalost živimo (opet) u vremenu opasnih ratnih sukoba. Tako da je mala svjetlost naše nadanje da će se ratovi zaustaviti. Podgorički spomenici koji se vide u spotu predstavljaju sjećanje na strašne događaje, ali danas su nam izvori inspiracije i svjetlosti. Dodala bih da je za mene pojam svjetlosti uvijek povezan sa osjećajem ljubavi koja me nadahnjuje.
Da li je ovo novi početak, odnosno da li su u pripremi nove pjesme? 
– Ovo jeste svojevrsni povratak za mene, ali nije u potpunosti skroz novi početak, jer su pored nekih novih, uz mene i dalje moji već poznati saradnici. Na  pjesmi ,,Zovem te” sam prvi put radila sa Nikšićanima, gitaristom i producentom Bojanom Dobrilovićem i bubnjarem Milošem Kneževićem, i zajedno smo snimili do sada dvije pjesme u pop-rock maniru. Sljedeća pjesma i spot već čekaju na objavu. Radi se o mojoj autorskoj pjesmi koju je snimio i producirao moj dugogodišnji saradnik i prijatelj, Stefan Pantović. Mogu najaviti drugačiji zvuk i žanrovski izraz u odnosu na vokalnu interpretaciju i aranžmanski aspekt pjesme, ako to uporedim sa svim prethodnim pjesmama. Prateći video spot takođe ima drugačiji vizuelni identitet i nadam se lijepim reakcijama.    

Bojana Radonjić