Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

TRIJUMF ZAJEDNICE: Dobrotvorni bazar u Hotelu Regent Porto Montenegro premašio očekivanja

Hotel Regent Porto Montenegro s ponosom objavljuje da je tokom četvrtog po redu dobrotvornog bazara hrane „Zajedno za Tinu“, održanog u sklopu IHG inicijative Giving for Good Month, prikupljeno nevjerovatnih 25,700 eura. 

– Ovaj događaj je dokaz kako zajedno možemo postići velike stvari. Kad smo upoznali porodicu Pean i čuli sa čim se sve suočavaju iskreno smo poželjeli da barem finansijski podržimo Tinin put ka oporavku. Negdje smo imali cilj da sakupimo novac potreban za boravak u Igalu, i mnogo se radujemo da je ta suma sad premašena kao i da očekujemo još finansijske podrške u narednim danima – izjavila je Žana Zeković, direktorica ljudskih resursa hotela Regent Porto Montenegro.

Zaposleni hotela Regent Porto Montenegro pripremali su hranu koja se prodavala na bazaru koji je okupio ne samo goste hotela i naselja Porto Montenegro već i brojne Tivćane koji su izuzetno podržali cijelu akciju. Događaj su uljepšali nastupi Jelene Božović i Gradskog hora Jadran, koji su svojim nastupima dodatno podržali akciju i oduševili sve prisutne goste.

– Tim vrijedno radi tokom cijele godine i naš primarni fokus je pružanje besprekorne usluge našim gostima. Dobrotvorni bazar hrane jedna je od aktivnosti u toku godine kada se svi udružimo sa važnim humanitarnim ciljem, i zaista je događaj koji pokazuje posvećenost svih zaposlenih – istakla je Žana.

Sredstva prikupljena tokom bazara omogućiće Tini Pean prijeko potrebni četvoromjesečni boravak u rehabilitacionom centru Igalo.

– Ogromna zahvalnost ide svim našim klijentima, zaposlenima u naselju Porto Montenegro, vlasnicima rezidencija, zakupcima i sugrađanima koji su nas podržali. Ovo je uspjeh cijele naše zajednice. Želim da naglasim i da je ovo, nažalost, tek početak Tininog oporavka. Porodicu Pean čeka još izazova, i pozivamo sve koji žele da pomognu da se obrate direktno njenoj porodici – istakla je Jovana Živković, PR menadžerka hotela.

Pored izuzetne podrške lokalne zajednice, tim hotela je posebno zahvalan na dodatnim doprinosima od strane kompanija koje su pružile pomoć u različitim oblicima, uključujući medicinsku podršku koju je obezbijedila nedavno otvorena poliklinika Milmedika. Takođe, dugogodišnji partneri hotela, kao i pojedinci iz zajednice, omogućili su dodatne donacije koje su značajno doprinijele ukupnom uspjehu akcije.

Ovo je bio izuzetno aktivan mjesec za zaposlene hotela Regent Porto Montenegro. U sklopu IHG inicijative Giving for Good Month, Hotel Regent Porto Montenegro je organizovao niz događaja sa ciljem povezivanja sa lokalnom zajednicom. 

Mjesec je započeo svečanim ručkom i radionicom za tim Službe zaštite i spašavanja, na kojoj su podijelili važne uvide o zaštiti od požara. Takođe su ugostili prvu radionicu kuvanja za učenike prvog razreda Srednje Mješovite Škole Mladost, pružajući im priliku da rade rame uz rame s njihovim profesionalnim timom. 

U još jednoj inspirativnoj aktivnosti u saradnji sa Biroom rada Tivat, nezaposleni pojedinci su imali priliku da se upoznaju s menadžmentom hotela i da se informišu o brojnim mogućnostima zapošljavanja u hotelskoj industriji. Pored toga, tim hotela je aktivno učestvovao u akciji čišćenja parka Župa, koju su organizovali Opština Tivat i Zero Waste Montenegro, pokazujući time svoju posvećenost očuvanju životne sredine.