Porto Novi
PREPORUKA SPORT

PAVIĆEVIĆ PRED CEDEVITA OLIMPIJU: Ovo je za nas pripremna utakmica

Foto: KK Mornar

Težak raspored sa tri utakmice protiv timova koji ciljaju samu završnicu ABA lige, košarkaši Mornara zatvoriće subotnjim susretom sa Cedevita Olimpijom.

Iza Barana su mečevi sa ekipama Budućnosti i Crvene zvezde, pa ne čudi što je skor izabranika Mihaila Pavićevića 0-2.

Ljubljančani su skloni oscilacijama na startu sezone, pa Mornar ima čemu da se nada.

– Poslije svake pobjede i svake dobre utakmice podiže se moral i raspoloženje u ekipi. U takvom ambijentu dočekujemo i meč sa Cedevita Olimpijom, vrlo teškim protivnikom koji je svake godine jak, ali ove, čini mi se, još jači. Fizički su izuzetna ekipa. Nemaju slabu poziciju. Naprotiv, na svakoj poziciji imaju po dva dobra igrača. Kao što sam na startu rekao, ovo je za nas pripremna utakmica, da se što bolje pripremimo za mečeve koji nam dolaze u borbi za opstanak. Imamo i par zdravstvenih problema zbog stomačnog virusa koji nas je ,,pokosio”, pa još ne znamo u kom sastavu ćemo se suprotstaviti protivniku – rekao je Pavićević.

Od svih pojačanja, Brendon Dženkins je dosad pokazao najviše.

– Osjećam se sjajno u Baru! Ovo je potpuno nova ekipa, novi momci, ali mislim da ćemo iz meča u meč biti sve konkurentniji drugim ekipama. Duel sa Cedevita Olimpijom biće težak , ali mi moramo od starta da odigramo angažovano u oba smjera i na oba dijela terena i da im otežamo ovaj meč – izjavio je Dženkins.

Utakmica u Topolici počeće u 17 sati.

Izvor: CdM