Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

CRVENI METEOALARM: Sjutra kiša i vjetar

Crveni meteoalarm na snazi je sjutra za cijelo područje Crne Gore.

Kontinentalni i planinski dio biće pod udarom vjetra jačine >90km/h, jakom kišom (najmanje deset mm za tri sata). Moguće su vremenske nepogode i grad. CAPE index je oko 1000.
U centralnom dijelu udari vjetra biće >90km/h,
Jaka kiša s najmanje 20mm za tri sata, a moguće su vremenske nepogode i grad. CAPE index je oko 1000.
U primorskom dijelu očekuju se udari vjetra >90km/h, jaka kiša (najmanje 20mm za tri sata). Moguće su vremenske nepogode i grad. CAPE index je oko 1000. More će biti talasasto, a Daglasova skala četiri do pet.

Cjelokupna prognoza

– Noćas i sjutra prijepodne, a u istočnim i sjeveroistočnim predjelima moguće i poslijepodne, često umjerena do jaka kiša ili pljuskovi sa grmljavinom, povremeno uz jak, na udare i olujni južni vjetar. U većem dijelu zemlje se očekuju obilne padavine. U drugom dijelu dana i tokom noći djelimično razvedravanje, uz samo ponegdje malo kiše. Poslijepodne će i južni vjetar znatno oslabiti. Jutarnja temperatura vazduha od 13 do 22, najviša dnevna od 15 do 24 stepena. Podgorica: Pretežno oblačno, u ranim jutarnjim satima i prijepodne kišovito, uz jak južni vjetar. Sredinom dana prestanak padavina i djelimično razvedravanje, a tokom noći je moguća slaba kiša. Jutarnja temperatura vazduha oko 20, najviša dnevna 22 stepena – navodi se u vremenskoj prognozi ZHMSCG.

B.R.