Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

Portonovi – još jedno ljeto za pamćenje o kome se priča

I ovoga ljeta, Portonovi rizort ponovo je bio omiljena destinacija posjetilaca i gostiju. Petu godinu od otvaranja, rizort bilježi još jednu uspješnu ljetnju sezonu u kojoj su brojni događaji od sportskih, preko umjetničkih i zabavnih – privukli goste sa svih strana svijeta, koji su našli zabavu i povod za uživanje. 

Rizort je poznat kao lokacija na kojoj najmlađi uživaju i tako je bilo i ove godine, uz događaje organizovane samo za djecu. Igre za djecu su tradicija rizorta, pa su Portonovi Aqua Fun igre za djecu u junu okupile veliki broj djece i roditelja u Central parku u Portonovom i bio je to još jedan dan za pamćenje.

Nautičke aktivnosti su neizostavne u Portonovom, pa je i ove godine od početka ljetnja sezona počela tradicionalnim regate koje su se održale u Portonovi marini. EST 105 u maju i V Portonovi regata „Bokeška ostrva“ u junu okupile su brojne učesnike iz zemlje i regiona i još jednom pozicionirale Crnu Goru kao značajnu nautičku destinaciju. 

– Još jedna potvrda atraktivnosti Portonovi marine stigla je na kraju sezone, u vidu prve nagrade za najbolju internacionalnu marinu, koju dodjeljuje The Yacht Harbour asocijacija – istakao je Rashad Aliyev, izvršni direktor Portonovi rizorta, napominjući da je i ove godine prestižni One&Only Portonovi hotel zabilježio sjajne rezultate.

– Plaže u Portonovom jedne su od najljepših u Crnoj Gori, a u upravo One&Only Portonovi pješčana plaža se našla i na Forbesovoj listi najljepših plaža u Evropi – dodao je on.

Sportski entuzijasti bili su i ovog ljeta oduševljeni ponudom rizorta. U junu je u Portonovom održan prvi turnir sezone u 3×3 košarci, pod nazivom 3×3 Portonovi 2K24 Lite Quest. U organizaciji Portonovi Training studija održan je i Outdoor Workout Session, dok su svakog petka tokom cijelje sezone bili organizovani Flex & Relax – blagotvorni treninzi za fleksibilnost i opuštanje.

Omiljeni događaji po kojima je rizort prepoznat svakako su koncerti i oni nijesu izostali ni ove sezone. Prvi koncert ljetnje sezone bio je nastup lokalnog sastava, Mjesne muzike Đenović, koja u Portonovom tradicionalno nastupa svakog jula. Nakon toga uslijedio je koncert simfonijskog orkestra „Najbolje od 80-ih“, koji je oduševio sve prisutne. U julu je takođe održano i IV Portonovi veče vina koje organizuju Portonovi rizort i Compania de Vinos, a gosti se se, pored degustacije raznih vina iz zemlje, regiona i svijeta, zabavljali uz odličan nastup hrvatske zvijezde Natali Dizdar. U avgustu su održana dva velika događaja – koncert regionalne zvijezde Tijane Bogićević, koji je izazvao veliko interesovanje publike, kao i spektakularni Rock Opera koncert koji kombinuje rock i klasičnu muzike, sa više od 40 muzičara i simfonijskim orkestrom na sceni. 

– Portonovi rizort je od svog otvaranja 2019. godine promijenio izgled crnogorskog tržišta nekretnina i luksuznog života. Postavljeni su novi standardi usluge koje gosti očekuju od rizorta sa pet zvjezdica, ali i Crne Gore kao destinacije. Ova godina je bila jako uspješna za nas, i vjerujemo da će i praznici koji predstoje biti još jedan povod da nam se gosti priključe i uživaju na najljepšoj adresi na Jadranu – zaključio je on.

PR