Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

HUMANITARNI MARŠ ULICAMA PODGORICE: Pomoć za djecu Centra za rani razvoj

 
 (Foto: Ministarstvo odbrane)
 
Pripadnici Ministarstva odbrane i Vojske Crne Gore održali su, u susret proslavi Dana Vojske, humanitarni marš ulicama Podgorice s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć Centru za rani razvoj Kliničkog centra Crne Gore, koji se bavi radom sa djecom sa smetnjama u razvoju. Ovaj događaj okupio je više stotina vojnika, kao i njihove porodice i građane, koji su se zajedno trudili da pruže podršku najranjivijim članovima našeg društva.

-Ova akcija predstavlja simbol naše posvećenosti i solidarnosti prema onima kojima je pomoć najpotrebnija. Naša obaveza prema društvu podrazumijeva da štitimo i pružamo podršku najranjivijima i ovaj marš je još jedan korak ka ispunjenju te obaveze – kazao je načelnik Generalštaba VCG, brigadni general Zoran Lazarević.

On je podsjetio da ovo nije prva humanitarna akcija Vojske Crne Gore i naglasio da će rado nastaviti sa ovakvim inicijativama, jer humanost i hrabrost čine osnovne vrijednosti pripadnika Vojske Crne Gore.

 

 (Foto: Ministarstvo odbrane)

-U akciji ne učestvuju samo naši pripadnici koji su se okupili na maršu, već i oni u međunarodnim misjama i aktivnostima, u Letoniji, Bugarskoj, Iraku, Zapadnoj Sahari, ali i oni koji služe u Baru, Kolašinu, Pljevljima, širom naše zemlje – poručio je načelnik Generaltštaba.

 

 (Foto: Ministarstvo odbrane)

Lazarević je pozvao kolege iz drugih institucija i državne zvaničnike da se pridruže akciji prikupljanja novčanih sredstava do 7.okobra, Dana Vojske, pri čemu je istakao da će sav prikupljeni novac biti usmjeren ka poboljšanju uslova života i pružanju dodatnih resursa Centru, kako bismo zajedno doprineli kvalitetnijem odrastanju djece sa smetnjama u razvoju.

 

 (Foto: Ministarstvo odbrane)

Marš se završio ispred zgrade Centra za rani razvoj, gdje je učesnike dočekao direktor Centra, dr Ivan Krgović, sa saradnicima. On je generalu Lazareviću predstavio kapacitete te institucije i izrazio zahvalnost za organizovanu akciju.

Vaučer sa konačnim iznosom prikupljenog novca biće uručen predstavnicima Centra na centralnoj svečanosti povodom Dana Vojske 7.oktobra, a do tada svi zainteresovani se mogu pridružiti i donirati sredstva uplatom na žiro račun Kliničkog centra Crne Gore (530-1866-41) uz naznaku “Vojska Crne Gore Centru za rani razvoj”.

Izvor: Portal RTCG