Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

UP: Uhapšen na Aerodromu Podgorica zbog falsifikovanja isprava

Ilustracija

 

Pedesetogodišnji A.A. uhapšen je danas na Aerodromu Podgorica zbog falsifikovanja isprava, saopšteno je iz Uprave policije.

– Službenici Sektora granične policije su, sprovodeći mjere i radnje iz svoje nadležnosti usmjerene na sprječavanje nezakonitog ulaska i boravka, na graničnom prelazu Aerodrom Podgorica lišili slobode jedno lice zbog falsifikovanja isprava. Policijski službenici su juče na Aerodromu Podgorica, prilikom granične kontrole putnika aviokompanije koja saobraća na liniji Podgorica-London, provjerom vjerodostojnosti putne isprave lica A.A (50) iz Kuvajta, utvrdili odstupanja u odnosu na originalni pasoš Kuvajta u broju putne isprave, štamparskim greškama i tehnici izrade u odnosu na originalni dokument – navodi se u saopštenju Uprave policije.

Dodaje se da je imenovani policijskim službenicima saopštio da je navedenu putnu ispravu nabavio u Kuvajtu za novčani iznos od 6.000 eura koje je po dolasku u London trebao da plati, te da je lice bez državljanstva.

Sa događajem je upoznat državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici po čijem je nalogu A.A. lišen slobode i protiv njega je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave. On će danas biti priveden Osnovnom državnom tužilaštvu na dalje postupanje.

U toku su dalje provjere putem NCB Interpola Podgorica radi utvrđivanja identiteta lica.