Porto Novi
PREPORUKA SPORT

PRIJAVE U TOKU: ,,Milenijum ran” još četiri godine u Podgorici

Foto: Glavni grad

Jedna od onih manifestacija koja promoviše Podgoricu na najkvalitetniji način će i naredne četiri godine biti na ulicama Glavnog grada, saopšteno je iz Sekretarijata za sport Glavnog grada.

Četvrto izdanje „Podgorica Milenijum ran” u organizaciji Multisport akademije Majer je ove godine zakazano za 9. i 10. novembar.

– Sa zadovoljstvom objavljujemo da je Multisport akademija Majer kao jedina prijavljena sportska organizacija na Konkursu za izbor za organizatora međunarodnog maratona na period od četiri godine, sa urednom i u roku dostavljenom dokumentacijom, dobila povjerenje Glavnog grada da na ulicama našeg grada organizuje ovu manifestaciju. S obzirom na iskustva od prethodne tri godine, pozitivne utiske učesnika, posebno naših brojnih gostiju iz svih krajeva svijeta, očekujemo napredak u svakom aspektu (masovnost, učešće predstavnika sve više zemalja, dodatnu promociju sportskih i turističkih potencijala Podgorice…) i u narednom periodu i da se do 2027. godine ova manifestacija profiliše u jednu od najboljih i najmasovnijih u ovom dijelu Evrope – navodi se u saopštenju Sekretarijata za sport Glavnog grada.

„Podgorica Milenijum ran” je zakazan za 10. novembar, a prijave za sve trke otvorene su putem sajta www.podgorica.run.

– Budi i ti dio ove priče. Odradi svoju turu od pet, 10, 21 ili 42 kilometra i dovedi najmlađe dan ranije da nakon trke na distancama od 200 do 800 metara dobiju svoju zasluženu učesničku diplomu i medalju. Podgorica trči – poručuje organizator.