Porto Novi
PREPORUKA SPORT

MIJOVIĆ UOČI MEČA SC DERBY-CIBONA: Respektujemo rivala, ali imamo svoje ambicije

Foto: SC Derby

SC Derby je otvaranju sezone u ABA ligi savladao debitanta Spartak iz Subotice, a sada slijedi prvo gostovanje u regionalnom takmičenju.

Podgoričane u 2. kolu (utorak od 19 sati) čeka duel sa Cibonom u Zagrebu – u kojem nisu bez ambicija, jasna je poruka trenera Petra Mijovića.

– Očekuje nas teško gostovanje u glavnom gradu Hrvatske. Dodatno pojačana Cibona traži reakciju nakon poraza od Zadra, ali mi smo dobro trenirali i spremni smo. Respektujemo rivala, ali imamo svoje ambicije – rekao je Mijović.

Crnogorski reprezentativac Emir Hadžibegović zna koliko je teško pobjeđivati na strani u ABA ligi.

– Sigurno da nas očekuje teško gostovanje timu koji se pred ovaj meč pojačao na centarskoj poziciji. Odigrali smo dosta dobro na startu, želimo da nastavimo u tom ritmu, iako nije lako pobjeđivati u gostima u ovoj ligi. Cibona je u odnosu na prošlu sezonu zadržala veliki broj igrača, što joj dosta pomaže, iako je promijenila trenera. Vjerujemo u sebe, treba da energetski odgovorimo na pravi način i da vidimo za šta je to dovoljno – istakao je Hadžibegović.

Zagrepčani, s druge strane, ne žele da izgube na svom terenu drugi put u samo desetak dana.

– SC Derby je vrlo dobro vođena i talentovana ekipa, koja će nam postaviti mnogo izazova. Podgoričani igraju veoma borbeno i dolaze nakon velike pobjede u prvom kolu. Mi moramo da nastavimo da podižemo nivo igre i intenziteta u odbrani, jer samo tako možemo da dođemo u situaciju da upišemo prvi trijumf – rekao je Kris Tomas, Amerikanac na klupi zagrebačkog velikana.

Izvor: vijesti.me