Porto Novi
ART PREPORUKA

TEATAR MLADIH: Nagrade za ,,Zelenu Goru” na festivalu u Subotici

Foto: Teatar mladih

Na nedavno završenom Međunarodnom festivalu pozorišta za decu u Subotici, predstava ,,Zelena Gora “ u režiji Branka Ilića osvojila je dvije nagrade, saopšteno je iz PR službe Teatra mladih.

To su nagrada za najbolju predstavu po ocjeni dječijeg žirija i nagrada za najbolju muziku, koju je komponovao Ivan Marović.

Foto: Teatar mladih

– U konkurenciji sa teatrima iz cijelog svijeta Teatar mladih je uspio dostojanstveno da predstavi Crnu Goru i svoju profesiju – kažu iz Teatra mladih.

Predstava je nastala kao producentska ideja Branke Femić Šćekić, režirao je Branko Ilić, muziku je napisao Ivan Marović, scenografiju pravila Vana Prelević, kostime izradila Ana Krgović, a songove spjevao Dejan Đonović. 

Igraju Danica Rajković, Lazar Đurđević i Branka Femić/Katarina Krek. 

Foto: Teatar mladih

– Nagrade su veće, obzirom da je u pitanju nezavisna produkcija bez redovnog finansiranja, a pokrovitelji projekta su Ministarstvo ekologije, prostornog planiranja i urbanizma, Agencija za zaštitu životne sredine, Zavod za hidrometeorologiju i seizmologiju Crne Gore, Fond za zaštitu životne sredine (Eko-fond), JP Prirodnjački muzej Crne Gore i JP Nacionalni parkovi Crne Gore, a projekat u koprodukciji realizuju Teatar Mladih i JU Kulturni centar ,,Nikola Đurković” Kotor. Zahvaljujemo Kulturnom centru Kotor, našem koproducentu, kao i Opštini Kotor i Ministarstvu kulture Crne Gore, koji su pomogli da odemo na festival gdje je naš rad prepoznat – ističu iz Teatra mladih.

Mn.M.