Porto Novi
PREPORUKA SPORT

PAVIĆEVIĆ UOČI DANAŠNJEG DUELA: Da Zvezdi pružimo dostojanstven otpor

Foto: KK Mornar

Razlika u kvalitetu je ogromna, zna se ko je favorit, ali ni Mornar i Crvena zvezda nisu najbolje otvorili novu sezonu u ABA ligi.

Barani su protiv Budućnosti doživjeli jedan od najtežih poraza posljednjih desetak godina, dok je branilac trofeja izgubio na gostovanju debitantu Dubaiju.

U Mornaru su svjesni da treba da se dogodi čudo pa da se iz Beogradske arene vrate sa bodovima.

– Utakmica protiv Zvezde ne dolazi u pravom trenutku. Da ne ponavljam u kakvoj smo situaciji – daleko je to od nivoa ABA lige, a pogotovo od nivoa Zvezde. Ovu sedmicu ćemo iskoristiti da se uigramo, da počnemo da ličimo na ekipu i da dostojanstveno pružimo otpor Zvezdi. O Zvezdi ne treba trošiti riječi, to je evroligaška ekipa sa vrhunskim igračima i vrhunskim trenerom. Zaista, očekuje nas veliko iskušenje, ali ne možemo da biramo. Idemo da odigramo što bolje i da probamo da pružimo što jači otpor – rekao je trener Mornara Mihailo Pavićević.

Ljetošnje pojačanje Ilija Đoković, međutim, poručuje da Mornar u Beograd ne ide sa bijelom zastavicom.

– Rezultat protiv Budućnosti nije realan, jer smo kasno krenuli sa treninzima. Očekuje nas možda i najozbiljniji protivnik u ABA ligi koji je na iznenađenje svih izgubio od Dubaija. Na nama je da se postepeno dižemo iz kola u kolo. Realno, ne idemo sa bijelom zastavom, a imperativ nije pobjeda. Ali, ako nam se bude pružila, naravno da ćemo je uzeti – kazao je Đoković.

Utakmica počinje u 18 sati.

Izvor: CdM