Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

DZPG: HPV vakcinacija bez zakazivanja za dane vikenda

Dom zdravlja Glavnog grada će ovog vikenda, 28. i 29. septembra 2024. godine, organizovati vakcinaciju HPV vakcinom bez potrebe za zakazivanjem ili najavom, bez obzira na to da li dijete ima izabranog doktora, saopšteno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.

– Vakcinacija će se sprovoditi subotama i nedjeljama u zdravstvenom objektu Stara Varoš (Pobrežje) od 09 do 13 h, a djevojčice i dječaci sa područja Podgorice, Tuzi i Zete mogu primiti  HPV vakcinu bez prethodnog pozivanja i zakazivanja – navodi se u saopštenju DZGG.

HPV vakcinacija primarno će se sprovoditi kod djevojčica i dječaka uzrasta od devet do 18 godina.

– U saradnji sa Ministarstvom zdravlja i Institutom za javno zdravlje nastavlja se aktivna promocija HPV vakcinacije, stoga će se i aktivno pozivati roditelji djevojčica i dječaka uzrasta od devet do 18 godina. Apelujemo na sve roditelje da dovedu svoju djecu i vakcinišu ih HPV vakcinom i time smanje rizik da tokom života obole od raka grlića materice i drugih oboljenja koji se mogu spriječiti HPV vakcinacijom… Dom zdravlja Glavnog grada, u okviru svojih redovnih aktivnosti, sprovodi vakcinaciju tokom cijele godine – kažu iz Doma zdravlja Glavnog grada.

Ističu da ,,veća dostupnost informacija doprinosi efikasnijoj prevenciji i boljoj zaštiti naše djece”

– Takođe, nastavljamo i kampanju MMR vakcinom za vakcinisanje dece, kako bismo osigurali njihovo zdravlje i zaštitu od ozbiljnih bolesti – rečeno je iz Doma zdravlja Glavnog grada.