Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

Portonovi marina prva u kategoriji najbolje međunarodne marine 2024.

Foto: Portonovi

Portonovi marina ekskluzivnog Portonovi rizorta nagrađena je prvim mjestom The Yacht Harbour asocijacije (TYHA) kao najbolja međunarodna marina 2024. godine. Ova nagrada dodjeljuje se marinama koje ispunjavaju najviše standarde u svim pogledima, od poslovanja, preko infrastrukture i ekoloških standarda, do usluga koje pružaju korisnicima.  

TYHA je osnovana radi razvijanja industrije marina, posebno podržavajući članove britanske mornarice, kao i internacionalne članove kojima nudi stručne savjete i pomoć korisnicima u pronalasku kvalitetne marine, dok marinama pomaže u poboljšanju usluga i poslovanju prema najvišim standardima.

Nagrade su u osam kategorija dodijeljene prošle sedmice u Sauthemptonu i Portonovi marina osvojila je prvo mjesto u kategoriji najbolje internacionalne marine. Na drugom i trećem mjestu našle su se D-Marin marina u Didimu i Dubai Harbour.

Foto: Portonovi

– Ova nagrada je priznanje za marine sa izuzetnim kvalitetom usluge, vrhunskim objektima i sadržajima, a koje su posvećene i ekološkoj održivosti. To je još jedna potvrda izvrsnosti kakvoj kao tim konstantno težimo i dodatna motivacija da tako nastavimo – rekao je Novica Radojičić, menadžer Portonovi marine. 

On je istakao da su veoma ponosni na ovu nagradu i da je ona proizvod dugogodišnjeg rada koji je započeo prethodni direktor Portonovi marine, Nikola Banović. Nakon drugog mjesta prošle godine, nastavili smo sa istom predanošću i taj kontinuirani trud se sada isplatio, naročito imajući u vidu da su ove godine kapaciteti za vez u marini bili puni i interesovanje je ogromno tokom cijele godine.  

Kako je dodao, „nagrada The Yacht Harbour asocijacije nije bila odlična prilika samo za predstavljanje premium ponude i usluga Portonovi marine, već je veoma značajna i za pozicioniranje Crne Gore kao glavnog nautičkog centra regiona“. 

Foto: Portonovi

Podsjećamo, Portonovi marina ima 238 vezova za jahte i superjahte do 120 metara i mjesto je održavanja regionalnih i internacionalnih regata, a 2022. godine dobila je „5 Gold Anchor“ akreditaciju, čime je svrstana među najbolje svjetske marine. 

U Portonovi marini često se mogu vidjeti neke od najprestižnijih jahti na svijetu, među kojima su bile Olivia O, superjahta od 88 metara, superjahta PI sa bazenom sa staklenim dnom, ali i čuvena jahta Kalizma, poznata kao simbol ljubavi između Ričarda Bartona i Elizabet Tejlor. 

Više informacija o Portonovi marini pronađite ovdje

PR