Porto Novi
ART PREPORUKA

MUSIC & HILLS FESTIVAL: ,,Deca loših muzičara”, ,,Roba bez greške”, ,,Sandraun” i ,,Collective 0” 4. i 5. oktobra u Podgorici

Music & Hills festival promoviše planinarske destinacije u Crnoj Gori i donosi reportaže sa istih, svojoj publici, naravno uz promociju popularne i underground muzike u prvom redu crnogorskih autora, kao i po jednog afirmisanog autora iz inostranstva, saopšteno je iz PR službe Festivala.

Cilj je, objašnjavaju organizatori, promovisati planinarenje, donijeti reportaže i priče o planinama u urbane sredine i tako popularisati ovaj vid aktivnog odmora koji je pogodan za sve uzraste. 

– Ovom prilikom 04.10.2024 u saradnji sa Lokalnim hodačima prikazaćemo reportažu o usponu na Hum Orahovski ( Kučkie planina nadomak Podgorice) koji se uzdiže iznad Kučkih Korita. Posjetioci će prve večeri festivala, 04.10. od 20:00h, zahvaljujući Lokalnim hodačima, imati priliku da pogledaju reportažu sa navedenog uspona i nakon projekcije da porazgovaraju sa autorima iste, sa ekipom Lokalnih hodača i organizatora festivala, koji su takođe planinari sa dugogodišnjim planinarskim stažom. Ovom prilikom pozivamo sve ljubitelje prirode i planinarenja da dođu i da se upoznaju sa ovom lijepom destinacijom koja se nalazi nadomak Podgorice i na taj način se zainteresuju da je i sami posjete – navodi se u saopštenju PR službe Festivala.

Muzički program prve večeri od 21:00h (04.10.) otvaraju sjajni post pank bend iz Podgorice  ,,Roba bez greške” , koji ove godine objavljuju prvi album i koji poslije nastupa na Bedem festu u Nikšiću jedva čekaju da podgoričkoj publici isporuče iskrenu pank energiju, obojenu univerzalnim životnim porukama.

Termin od 22:30h je rezervisan za mladi podgorički grandž sastava ,,Collective 0” koji je ove godine nastupio u više gradova u Crnoj Gori i svojim pristupom pokazao da rok muzika ima budućnost i da će rok veterani imati više nego dostojne nasljednike. 

Ulaz za prvo veče festivala, 04.10. je slobodan. 

Drugo veče festivala 05.10. od 21:00h  otvaraju ,,Sandraun” psihodelični grandž trio iz Podgorice koji svojom glasnom i ekspresivnom svirkom izlaze iz lokalnih okvira i donose duh zapadne obale USA. Oni upravo promovišu EP pod nazivom ,,Break” i biće to sjajna prilika da pozovu publiku da ih prati. 

Iste večeri od 22:30 nastupaju hedlajneri prvog ,,Music & Hills” festivala, svima dobro poznati beogradski bend ,,Deca loših muzičara” – DLM , velikani jugoslovenske rok scene devedesetih i dvijehiljaditih, koji su se upisali u istoriju rokenrola na ovim prostorima vanvremenskim hitovima kao što su ,,Prolećni dan”, ,,Vlade Divac”, ,,Ubiše Pabla”, ‘,,Dobardan” i mnogim drugim. Iza sebe imaju četiri studijska albuma (,,Dobardan”, ,,Prolećni dan”, ,,Virus” i ,,Gde cveta samsung žut”) i bezboj koncertnih nastupa. U Podgoricu dolaze poslije duže pauze i, kako navode, željni su druženja sa podgoričkom publikom.

Ulaznice za drugo veče festivala (05.10.) po cijeni od 10,00 eura od danas su u prodaji u cafe baru Itaka (ex Karver) sve do 04.10.2024.