Porto Novi
MODA PREPORUKA

UGLEDNI ČASOPIS ODABRAO: Ovo je najbolji ženski parfem svih vremena

 

Foto: urbanlegends.about.com

Titulu najboljeg ženskog mirisa svih vremena osvojio je parfem Black Opium brenda YSL potvrdivši status modernog klasika.

Tim čuvenog modnog magazina Marie Claire posvetio je mjesece pažljivom testiranju i procjeni širokog spektra mirisa. Njihov rigorozan proces uključivao je opsežno prskanje, difuziju i mirisanje kako bi se u potpunosti osjetio svaki miris.  Da bi procijenili performanse parfema  sproveli su testove u različitim društvenim situacijama, što im je omogućilo da vide kako se svaki miris ponaša u različitim okruženjima, a analizirali su i dugovječnost svakog mirisa. 

Zašto baš YSL Black Opium 

YSL-ov Black Opium osvojio je sve svojom jedinstvenom mješavinom nota. U gornjim notama je smjeli akord crne kafe koji budi čula. Srce mirisa otkriva delikatan cvijet narandže, koji mu daje dašak ženstvenosti i balansira intenzivan početak. Dubinu mu daju note kedrovine i pačulija čineći da miris traje cio dan.

Ovaj cvjetni miris kafe postiže savršen balans između bogatih, intenzivnih aroma i blistavih, ženstvenih nota. Dodatak vanile daje mu senzualnu privlačnost koja se zadržava na koži i stvara kompleksno i primamljivo mirisno iskustvo. Kombinacija ovih nota rezultirala je mirisom koji je hrabar i sofisticiran, a u isto vrijeme i privlačan  različitim ukusima.

Sofisticiranost

Elegantna crna svjetlucava bočica parfema Black Opium odiše sofisticiranošću i misterijom. Ovo moderno remek-djelo crpi inspiraciju iz legendarnog mirisa Opium koji je lansirao Iv Sen Loran 1977. godine, odajući počast svom legendarnom prethodniku. Za kreiranje crnog opijuma zaslužna su četiri parfimera: Nathalie Lorson, Marie Salamagne, Olivier Cresp i Honorine Blanc. Njihov kombinovani talenat i vizija rezultirali su mirisom koji je i bezvremenski i savremen, privlačan širokom spektru žena iz svih generacija.

Kako ga nositi?

 Black Opium treba staviti na pulsne tačke. Na početku ga nježno utapkajte na zglobove, tako da se miris zagrije toplotom vašeg tijela. Zatim ga nanesite na vrat, a na kraju i na grudi.

Nagrada za Black Opium služi kao dokaz njegove trajne privlačnosti i može poslužiti kao inspiracija svima koji planiraju kupovinu parfema.

Izvor: krstarica.com