Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

TUNEL SOZINA: U julu naplaćeno milion eura putarine

sozinaU julu je kroz tunel Sozina prošlo 340.980 vozila, što je 12,59 odsto više nego u istom mjesecu prošle godine. U prvih sedam mjeseci tekuće godine je kroz tunel prošlo 1.271.864 vozila, 12,23 odsto više nego u istom periodu 2014, saopšteno je Portalu Analitika iz kompanije ,,Monteput”.

Direktor sektora za upravljanje i održavanje tunela Sozina Andrej Mihailović kazao je za Portal Analitiku da su prihodi od naplate putarine u julu porasli 11,05 odsto u odnosu na isti mjesec lani, na 1,088 milion eura. U julu je kroz tunel u prosjeku prošlo 11. 000 vozila dnevno, 1.230 više u odnosu na uporedni period.

U prvih sedam mjeseci ukupni prihodi od naplate putarine iznosili su 4,415 miliona eura i bili su 13,42 odsto veći nego u istom prošlogodišnjem periodu. Od početka godine do kraja jula kroz tunel Sozina je u prosjeku prošlo 6.000 vozila dnevno, od kojih je prosječno naplaćeno 3,47 eura putarine.

-Što se tiče nedavnog incidenta sa autobusom, desio se u najnezgodnije vrijeme, u nedjelju veče u 20:59 časova, kad kroz tunel prolazi maksimalan broj vozila. Autobus, pun putnika je ušao oko 400 metara u tunel sa južne strane. Vozač je zaustavio vozilo u 20:59 i nakon što je primijetio dim u predjelu motora, sam je reagovao protivpožarnim aparatom iz vozila. Dežurni operater u Komandnom centru tunela Sozina je alarmirao vatrogasce našeg preduzeća. Specijalno vatrogasno vozilo i dežurna ekipa vatrogasaca su bili kod zapaljenog autobusa za manje od četiri minuta, tako da su uspjeli da ugase požar korišćenjem protivpožarnog aparata iz našeg vozila. Zahvaljujući prisebnosti vozača i brzoj imtervenciji dežurnih vatrogasaca ,,Monteputa” požar je ugašen u početnoj fazi. Nakon evakuacije putnika iz tunela i uklanjanja autobusa na proširenje, tunel je otvoren za saobraćaj u 21:40 sati- precizirao je Mihailović.

Izvor: Portal Analitika