Porto Novi
PREPORUKA SPORT

ALKARAS: Mnogo ćemo se smijati na Lejver kupu

Alkaras podigao pehar Indijan Velsa i vratio se na prvo mjesto ATP liste (foto: MATTHEW STOCKMAN / GETTY IMAGES NORTH AMERICA / Getty Images via AFP)

Španski teniser Karlos Alkaras rekao je pred početak Lejver kupa u Berlinu da zajedno sa ostalim igračima u timu Evrope mora ozbiljno da shvati to takmičenje, ali da očekuje da se i zabave.

Alkaras će debitovati za tim Evrope na revijalnom takmičenju koje je na programu od petka do nedelje. Tim Evrope koji vodi Bjern Borg, uz Alkarasa činiće još nekoliko igrača iz top 10 – Danil Medvedev, Aleksandar Zverev i Grigor Dimitrov. Tim povodom, Alkaras je rekao da se raduje vremenu koje će provesti sa njima i da očekuje mnogo smijeha.

– Provesti mnogo vremena sa njima i razgovarati o nečemu drugom, ne samo o tenisu biće drugačije. Siguran sam da ćemo se mnogo smijati – rekao je Alkaras.

Četvorostruki osvajač Gren slema donimeće timu Evrope potreban “x faktor” u pokušaju da zaustavi tim svijeta u pohodu na treću uzastopnu titulu na Lejver kupu.

– To je ozbiljno takmičenje. Mislim da moramo da predstavljamo Evropu na najbolji mogući način. Prestiž koji ovaj turnir ima i biti šampion Lejver kupa je velika stvar – rekao je Alkaras, koji se takođe veoma raduje i saradnji sa Borgom, koji će ove godine posljednji put voditi tim Evrope, prime nego što ga zamijeni Janik Noa.

– On je legenda tenisa i sporta uopšte. Moj tata je takođe njegov veliki fan, tako da će treniranje sa njim biti zaista važan trenutak za mene, moju karijeru i moj život.

Povratnik u tim Evrope biće ruski teniser Danil Medvedev, kojem će to biti drugo učešće na Lejver kupu, nakon što je u istom timu osvojio titulu 2021. godine. Za tim Evrope povratak Medvedeva i priključivanje Alkarasa biće velika prednost, a ruski teniser kaže da osjeća veliki pritisak kada je pitanju predstojeće takmičenje.

– Timski događaji uvijek nose više pritiska. Tu su drugi momci da te podrže, što je dobro, ali ako počneš da gubiš, gledaš ih i misliš ‘Kako me sada gledaju? Da li stvarno igram loše? Moram li da uradim nešto bolje?’, tako da je to veliki pritisak i pokušavaš da se nosiš sa njim – rekao je Medvedev i dodao da smatra da je pored izuzetno jakog sastava tima Evrope, tim svijeta autsajder.

Tim svijeta vodi Džon Mekinro, a čine ga su Alehandro Tabilo, Frensis Tijafo, Tanasis Kokinakis, Tejlor Fric, Ben Šelton i Francisko Serundolo.

Izvor: Sport Klub