Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

ČITAOCI PIŠU: Kako izgleda kad dežurna služba preduzeća radi svoj posao

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Čitateljka iz Podgorice obratila se redakciji  portala MNE magazin s molbom da objavimo njeno pismo. U pojašnjenju je navela da prvi put ima potrebu da se na ovaj način obrati javnosti i insistirala na anonimnosti. Pismo objavljujemo u cjelosti:

Nije mi prvi put da kontaktiram neku od dežurnih službi brojnih javnih preduzeća, dežurne operatere u kol centrima i brojne druge predstavnike ustanova koji bi, po opisu posla, trebalo da pomažu građanima. Često se na dostupne brojeve niko ne javlja ili je linija zauzeta; u nekim slučajevima dobijala sam obavještenje da je isteklo radno vrijeme ,,kolega koji su zaduženi za taj dio posla“ , pa standardno ,,javite se sutra“, nekada i riješe problem, ali se mora ,,malo“ sačekati…

U prošli ponedjeljak  kad je temperatura u Podgorici prelazila 38 stepeni  u našoj zgradi na zajedničkom vodomjeru procurila je voda. Pozvala sam broj dežurne službe Vodovoda. Razgovor nije trajao duže od dva minuta. Profesionalno, ljubazno i predusretljivo, dežurna radnica je zapisala podatke uz obećanje da će ekipa stići do nas za 15 minuta. Tako je i bilo. Sitni kvar koji je mogao postati veliki problem riješen je.

Profesionalan stav prema poslu i korektan odnos prema građanima postao je izuzetak. Da nije tako, ni ova intervencija dežurne službe podgoričkog Vodovoda ne bi me inspirisala da pišem ove redove. Zato sve pohvale za podgorički Vodovod i zahvalnost dežurnoj službi i radnicima koji  su na terenu.

Čitateljka iz Podgorice

(Ime i prezime poznati redakciji)