Porto Novi
PREPORUKA SPORT

KOŠARKA: Crna Gora poražena na Akropolis kupu

Foto: FIBA

Prva provjera na Akropolis kupu je završena neuspješno – košarkaška reprezentacija Crne Gore ubjedjivo je poražena večeras u Atini od Grčke – 86:57.

Naša selekcija će sjutra (19) u glavnom gradu Grčke igrati protiv Bahama, a onda je očekuje povratak u Podgoricu, gdje će trenirati do nedjelje. U nedjelju ekipa putuje u Rigu gdje je od 2. do 7. jula očekuju kvalifikacije za Olimpijske igre. Crna Gora je u grupi sa Brazilom i Kamerunom, a u drugoj su Letonija, Gruzija i Filipini. Po dvije selekcije idu u polufinale, a pobjednik u Pariz.

Grčka je vodila od početka utakmice, na startu je povela 11:0, a Crna Gora prve poene postigla poslije tri minuta i 38 sekundi (Emir Hadžibegović se upisao u strijelce).

Nakon toga je Crna Gora prišla na minus šest (16:10 i 18:12), ali je Grčka brzo odgovorila i poslije poena Kostasa Adetokunba prvi put stekla dvocifrenu prednost (23:12) na kraju prve četvrtine.

Od tog trenutka je Grčka konstantno imala dvocifrenu prednost, a već u drugoj četvrtini u dva navrata i 22 poena viška (42:20 i 45:23).

Ništa se nije mijenjalo ni u nastavku – prednost Grčke je rasla, a na kraju je pobjeda bila veoma ubjedljiva.

Grčka je bila mnogo bolja u skoku (51 naspram 34), a naša selekcija je iz igre šutirala 31,7 odsto.

Najefikasniji je bio Nikola Vučević sa 20 poena (2/12 za dva i 3/3 za tri) i 11 skokova. As Čikaga je bio jedini sa dvocifrenim učinkom, a nakon njega najviše poena je postigao Kendrik Peri (9).

Grke je predvodio Jorgos Papajanis sa 12 poena. Konstatinos Mitoglu je imao 10 poena i 12 skokova. U timu Grčke nije bilo prve zvijezde, Janisa Adetokunba.

Izvor: vijesti.me