Porto Novi
MAGAZIN SLAJDER

SNEŽANA BURZAN U OGLEDALU: Od prvog zarađenog džeparca otputovala sam u Pariz

1476348_760855283940601_1741493459_nSnežana Burzan, direktorica Kulturno-informativnog centra ,,Budo Tomović” u Podgorici, diplomirala je novinarstvo na FPN-u u Beogradu, a magistrirala medije i PR na FPN-u u Podgorici. Radila je više od 10 godina u crnogorskim i medijima bivše YU, a isto toliko u sektoru odnosa sa javnošću.

U razgovoru za MNE magazin ističe da voli sve svoje poslove, a trenutno najviše ovaj u KIC-u. Kaže da je meraklijka, pa u slobodno vrijeme uživa u druženju sa familijom, sestrićima Novakom i Dinom, kumićima Lukom, Miom, Anjom, Dunjom i Bodinom, prijateljima. Obožava umjetnost, pjeva cio život, a skoro toliko putuje širom Planete. Voljela bi da bude profesionalni turista, ali joj nedostaju i slobodno vrijeme i novac.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na šta Vas asocira djetinjstvo?
– Obožavam svoje bezbrižno djetinjstvo u Titogradu ispunjeno igrom, pjesmom, učenjem i druženjem u školi, brojnim aktivnostima u sekcijama, takmičenjima na ,,Majskim smotrama”, pionirskim kampovima i odmaralištima… vremenu provedenom sa divnim babama… Djetinjstvo me, dakle, asocira na sreću, radost, plemenitost, ljubav, iskreno prijateljstvo.
Sjećate li se prvog zarađenog honorara? Kako ste ga potrošili?
– Tokom studija u Beogradu, nakon junskog roka i upisa godine, zarađivala sam džeparac radeći u kafićima. Od prvog sam otputovala u Pariz, potom Budimpeštu, Beč…
Na čemu insistirate u poslu?nim
– Bilo da je riječ o KIC-u, medijima ili PR-poslovima, uvijek insitiram na profesionalizmu, poštenom odnosu prema poslu, obavezama i rokovima. Važan je dobar odnos sa kolegama, timski rad, razumijevanje, saradnja.
Koju knjigu/film biste preporučili?
– Teško mi je da se opredijelim za jednu knjigu ili film. Uvijek rado čitam i Markesa, Parsonsa, Hoseinija, Musoa, Koelja, ali i Tolstoja, Šekspira, Hesea, Kafku, Njegoša, Andrića, Selimovića… Filmove ,,gutam”, a volim napete trilere, drame, avanture, istorijske spektakle.
Koje jelo najviše volite?
– Mama Cacine priganice sa sirom, piletinu zapečenu u sosu od sira, pavlake i pečurki, raštan, ribu u svakom obliku, sladoled.
Šta je potrebno za pravu ljubav?
– Za bilo koju vrstu ljubavi potrebna je obostrana iskrenost, poštovanje i razumijevanje.
Kojeg umjetnika biste oživjeli da možete i zašto?
– Leonarda Da Vinčija, Lućana Pavarotija, Fredija Merkjurija. Njihova djela su vanvremenska, vječna! Izdvojila bih još ponekog ili poneku sa vanzemaljskom energijom, duhovnošću, kreativnošću, snagom, harizmom.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Putovanje koje pamtite?
– Nezaboravna su mi sva putovanja, a moji prijatelji će vam reći da sam ,,luda” za Egiptom, očarana Kinom i Korejom, oduševljena Amerikom, slaba na slovensku dušu Rusije, ali da mi je stara dama Evropa, sa Crnom Gorom na čelu – kuća. Čekaju me Južna Amerika, Japan, Izrael, Havaji ali i brojni lokaliteti u domovini koje ,,otkrivam” već godinama sa planinarima ,,Montenegro Phototrekinga”.
Pjesma vašeg života je?
– ,,I love you baby”, ,,It’s a raining man”, ,,I am still standing”, ,,Love is in the air”, ,,It’s a wonderful world”, ,,Friday I am in love”, ,,Barcelona”, ,,Zlatni dan”, ,,Rudi”, ,,Mladiću moj”, ,,Tajna veza”, ,,Kraj Tanana šadrvana”… Thank you for the music… 🙂

Bojana Radonjić
Foto: Privatna arhiva