Porto Novi
ART PREPORUKA

CMC FESTIVAL: Daniel Popović donosi šarm starih evergreena u pjesmi ,,Tijesan kaput” (video)

Foto: Mario Šolić

Daniel Popović će na CMC festivalu, koji će biti održan 9. i 10. juna u Vodicama, predstaviti numeru ,,Tijesan kaput”. On potpisuje muziku, a zajednički sa El Tonom i tekst. Aranžman je Popović radio sa Zvonom Hranjecom.

– U godini mojih jubileja, 50 godina profesionalnog bavljenja muzikom i punih 40 u diskografiji, spremam novi materijal koji se snima u Croatia Records. Ovim albumom želim da se ponovo predstavim publici, kako svojoj staroj, tako i onima koji za mene nisu čuli, ili ne znaju mnogo – ističe Popović za MNE magazin.

Objašnjava da je ,,jedno vrijeme bio medijski odsutan, pa se stekao utisak da sam se povukao”.

– Zapravo, nisam nikuda odlazio, ali je sticaj okolnosti doveo do toga da nisam bio zastupljen u medijima. Pjesme sa novog albuma su veoma emotivne, jer sam rješio da ne koketiram sa komercijalnošću, već da dam oduška sebi, svojoj duši i svom zrelom talentu – kaže Popović. 

Nada se, dodaje, da će svi ,,upoznati Daniela Popovića kakvog još niste imali priliku da upoznate: Emotivca, kreativca, radoholika, altruistu, borca za pravo i pravdu, kosmopolitu, ljubitelja prirode.”

– Šta reći o pjesmi Tijesan kaput? Koliko su nam kroz život nametnuti okviri? Koliko granice i okvire postavljamo sami? Kako se nosimo sa tim? Šta Kada nam je kaput tijesan, a duša traži nebeske širine? Je li izlaz u kreativnosti? U muzici? Književnosti? Slikarstvu?Pokretu? Ta zapitanost, smještena je u jedno romantično sjećanje na ljubav prema ženi. Skoro kao san. Nadam se da se ta emocija osjeća u svakom stihu, svakoj noti – rekao je Popović.

Ujedno, ističe, tek predstoji izlazak drugih pjesama sa ovog materijala.

– A, vjerujte mi na riječ, ova predivna, nježna balada, samo je prvi biser u nisci onih koji slijede – poručuje Popović.

B.R.