Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

KRIVIČNA PRIJAVA: Maloljetnici osumnjičeni da su podmetnuli požar u Nikšiću

Ilustracija

Policija u Nikšiću identifikovala je dvije maloljetne osobe za koje se sumnja da su podmetnule požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću.

– Službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“ su, preduzimajući intenzivne mjere i radnje usmjerene na rasvjetljavanje i identifikaciju izvršilaca krivičnih djela izvršenih podmetanjem požara i aktivacijom eksplozivnih naprava, identifikovali dvije maloljetne osobe za koje se sumnja da su podmetnule požar na jednom trgovinskom objektu u Njegoševoj ulici u Nikšiću – saopšteno je iz Uprave policije.

Protiv dvije maloljetne osobe je, navodi se, podnijeta krivična prijava državnom tužiocu za maloljetnike u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, zbog sumnje da su izvršili krivično djelo izazivanje opšte opasnosti.

– Naime, sumnja se da su oni 24. aprila podmetnuli požar na trgovinskom objektu, kojom prilikom je došlo do oštećenja na objektu i spoljnoj jedinici uređaja za klimatizaciju. Požar je u kratkom roku lokalizovan od strane Službe zaštite i spašavanja, a nakon toga je izvršen uviđaj uz prisustvo vještaka iz oblasti požara, eksplozija i havarija, kao i vještaka iz oblasti elektro struke – pojasnili su iz policije.

Takođe, kako napominju iz UP, policijski službenici Regionalnog centra bezbdnost „Zapad“ su tokom maja, preduzimajući intezivne i kontinuirane policijsko – tužilačke mjere i radnje, rasvjetlili četiri krivičnih djela iz oblasti požara, a koja su izvršena u prethodnom periodu i po tom osnovu procesuirali pet osoba.