Porto Novi
PREPORUKA SPORT

STRELJAČKI KLUB ,,STARA VAROŠ”: Završena Opštinska liga ,,Sunce Podgorice”

Juče je održano Finale Opštinske lige ,,Sunce Podgorice”, koje je uslijedilo nakon sprovedenih pet kola Lige. Takmičenje je organizovao Streljački klub ,,Stara Varoš”, uz saglasnost Sekretarijata za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica i Streljačkog saveza Crne Gore.
Program takmičenja je osmišljen tako da su takmičari nastupali u tri kategorije, i to: mlađi pioniri – sa naslona (2011. godište i mlađi), pioniri/kadeti (2006. godište i mlađi) i juniori/seniori (2005. godište i stariji). Pobjednici su određeni na osnovu zbira tri najbolja rezultata sa kola Lige i rezultata sa Finala Lige.
– Mi smo, kao organizatori takmičenja, naročito ponosni na činjenicu da su na ovom takmičenju nastupili isključivo amateri, koji su svoju sportsku karijeru započeli u sezoni 2022/2023. i koji su postigli zaista odlične rezultate. Oni su pokazali da Podgorica ima još mnogo toga da ponudi streljačkom sportu. Takođe, svi učesnici su strijelci SK ,,Stara Varoš”, jer se, nažalost, uprkos višestrukim pozivima, ostali podgorički klubovi nisu odazvali ovoj sportskoj manifestaciji – saopšteno je iz SK ,,Stara Varoš”.
Na kraju takmičenja, a prije proglašenja najboljih strijelaca, dodaju oni, predsjednik kluba je iskoristio priliku da zahvali za podršku i doprinos razvoju Streljačkom klubu ,,Stara Varoš” i streljačkog sporta u Glavnom gradu Podgorica, dr Tatar Neli (savjetnici za sport u Sekretarijatu za sport Glavnog grada Podgorica) i Damjanović Zoranu (direktoru DOO ,,Montenegro defence industry”), kao prijateljima kluba: DOO ,,MDI” – sponzoru takmičenja, Sekretarijatu za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica, DOO ,,Aspida” – Print4you (sponzor diploma), DOO ,,Sportski objekti – Podgorica” i Streljačkom savezu Crne Gore.
U kategoriji ,,mlađi pioniri – sa naslona”, prvo mjesto osvojio je Lazar Vojvodić, drugi je bio Lazar Rajković, a treće mjesto zauzeo je Andrija Šofranac.
Među ,,pionirima/kadetima” najbolji je bio Aleksa Ambardžija, a pratili su ga Kosta Tasić na drugom, kao i Jelena Dašić na trećem mjestu.
Najbolja u konkurenciji ,,juniori/seniori” bila je Saša Jatoni Jokmanović, drugo mjesto osvojio je Duško Tasić, a treći je bio Aleksandar Mašić.
– Takmičenje je prošlo u odličnoj atmosferi. Ističemo, ovi ljudi su budućnost streljačkog sporta i ponosni smo na zalaganje, istrajnost i talenat koji su pokazivali tokom cijele sezone, a naročito tokom nedjelja takmičenja u Opštinskoj ligi. Cilj takmičenja je bio prvenstveno da se djeca zadrže u sportu, ali i da kroz lokalno takmičenje nauče pravila takmičenja, iskale se za nastupe na većim nivoima, motivišu se da daju svoj maksimum i međusobno se druže. Iako je riječ o manje atraktivnom i nedovoljno popularnom sportu, streljaštvo je jedan od najstrarijih sportova u modernom olimpizmu, a ujedno je važan dio naše tradicije – istakli su u Streljačkom klubu ,,Stara Varoš”.