Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

ŠAHMANOVIĆ NAJAVIO: Pegazus od 22. juna leti ka Crnoj Gori

Državni sekretar Admir Šahmanović kazao je na današnjoj sjednici Vlade da kompanija Pegazus od 22. juna počinje sa avio-linijama iz Istanbula prema Podgorici.

– Linije će održavati tokom cijele godine, u pitanju su četiri linije. To je ozbiljan igrač iz te oblasti, pokrivaju više od 126 destinacija i uveliko će uticati na smanjenje cijena karata. Našim građanima će biti omogućeno da putuju po mnogo nižim cijenama – kazao je Šahmanović.

Dodao je da su se sa Pegazusom dogovorili da ta kompanija plaća naknadu za svakog putnika kojeg prevezu do Podgorice u iznosu od deset dolara ToMontenegru, kako ne bi ugrozili biznis crnogorske aviokompanije.

– U narednih godinu to će biti praksa. Nakon godinu, ako ToMontenegro ne uspije da dobije jata kod, koji je nužnost u današnjim uslovima poslovanja, nastaviće još godinu isplate toga, što ostavlja dovoljno vremena da se ToMontenegro reorganizuje, u najboljem slučaju – objasnio je Šahmanović.

U opticaju su još neki modeli saradnje.

– Zakup aviona, dodjeljivanje nekog broja sjedišta ToMontenegro Pegazusovim avionima, koji bi oni mogli direktno da prodaju preko svojih servisa – istakao je Šahmanović.

Kada je u pitanju uspostavljanje feribroda između Bara i Barija, premijer Dritan Abazović ističe da će on početi da saobraća sredinom ili krajem juna.

– Cilj je da kupimo naš feribrod koji treba da radi 365 dana. Čak i da ne bude pun, on mora da održava liniju – kazao je Abazović.

Izvor i foto: CdM