Porto Novi
MAGAZIN

VELIKA BRITANIJA: Krštenju princeze Šarlot prisustvovalo oko 3.500 građana

sarlota krstenje 1Britanska princeza Šarlota Elizabet Dajana krštena je u nedjelju u istoj crkvi Svete Marije Magdalene, u kojoj i princeza Dajana svetom vodicom iz rijeke Jordan koja je stavljena u srebrni pehar star 174 godine, posebno za ovu priliku donijet iz Londonske kule. Ceremoniju su vodili velečasni Džastin Velbi i Džonatan Rivijere.
Uz Šarlotu na ovaj veliki dan bilo je pet kumova – Adam Midlton, Lora Felouz, Tomas van Štraubence, Džejms Mid i Sofi Karter, zatim kraljica, princ Čarls i vojvotkinja od Kornvola i Midltonovi.

Naravno, tu je bio i Šarlotin brat, princ Džordž, koji je pobrao sve simpatije kada je pustio ruku ocu Vilijamu i odlučio sam da ušeta u crkvu. Pritom nije zaboravio manire – mahnuo je svima koji su došli da prisustvuju sestrinom krštenju.

Tokom ceremonije čule su se numere ,,Praise to the Lord, The Almighty” i ,,Come Down, O Love Divine”. Hor crkve Sandrigam pjevao je ,,I Will Sing With The Spirit”, ,,God Be In My Head” i ,,Rhosymedre”.

Vojvoda i vojvotkinja dozvolili su građanima da uđu u dio van crkve kako bi izbliza mogli da vide Princezu Šarlot. Njeno krštenje nijesu propustili vjerni poštovaoci kraljevske porodice, kojih je, prema procjeni novinara, bilo oko 3.500, pa su tako pronašli 80-godišnjeg Terija Hata iz Somerseta koji je kampovao ispred crkve, ali i proveo tri sedmice ispred bolnice čekajući na rođene malene princeze.

Gosti su jeli sendviče i pili čaj, a torta je bila voćna i imala osam slojeva.

B.R.

Foto: Daily mail

This slideshow requires JavaScript.