Porto Novi
ENGLISH SLAJDER

PINKOVE ZVEZDICE: Pobjednica je Marija Serdar, Jovan Aleksić briljirao (video)

marijaPobjednica prve sezone muzičkog takmičenja ,,Pinkove zvezdice” je 13-godišnja Beograđanka Marija Serdar.

– Zahvaljujem svima kojima su glasali za mene i mojoj divnoj porodici bez koje ne bih bila ovdje gdje jesam. Volim vas sve – kazala je Marija.

Leontina Vukomanović rekla je da je Marija postavila visoke standarde za narednu sezonu. Hari Varešanović istakao je da je pobijedio najbolji glas.

Marija Serdar zatvorila je prvi krug takmičenja nevjerovatnim izvođenjem Princove pjesme ,,Purple rain“. U drugom krugu pjevala je ,,Zajdi, zajdi“, a u trećem ,,Rođeni“ makedonske pjevačice Kaliopi. U četvrtom krugu zapjevala je ,,I will always love you” Vitni Hjuston, a u petom ,,Jutro” Jelene Tomašević-Bosiljčić.

Veče su otvorili finalisti pjesmom o ,,Pinkovim zvezdicama“.

2221423-jovan-aleksic

Jovan Aleksić

Podgoričanin Jovan Aleksić briljirao je i zasluženo ušao u top šest najboljih ,,Zvezdica”. Dobio je ,,pinkovu zvezdicu” za scenski nastup.

U prvom krugu predstavio se fantastičnim miksom grupe ,,Kvin“ – ,,Another one bites the dust“, ,,Barcelona“ i pjesmom koju je posvetio ,,svim svojim drugarima Pinkovim zvezdicama“ ,,We are the champions“.
– Zadivljena sam bila njegovim spektaklom i veliki pozdrav za Frenkija Bogićevića koji je očigledno ovo odlično pripremio. Ovo je bio najbolji tvoj nastup do sada – rekla je Leontina Vukomanović.
Hari Varešanović poručio je Aleksiću da je apsolutna reinkarnacija Fredija Merkjurija.
– Ti si među Pinkovima zvezdicama kao Fredi Merkjuri u muzici. Tvoji nastupi su spektakularni i najbolji – kazao je Varešanović.
Goca Tržan istakla je da Crna Gora može da bude ponosna i poručila da je Aleksić buduća crnogorska zvijezda.
– Oduševio si kao i mnogo puta do sada. Izdvajaš se od ostalih kandidata. Joco, večeras si bio superioran – rekao je Milan Stanković.
Jelena Tomašević-Bosiljčić kazala je da je ovo bilo na nivou mjuzikla.
– Spektakularno da jedno dijete ima ovakvu svijest o nastupu, o svemu – zaključila je Tomašević-Bosiljčić.

I u drugom krugu Aleksić je opravdao zašto je došao do ove faze takmičenja predivno otpjevavši pjesmu Džoša Grobana ,,You raised me up“.

Jovan je za treći krug najavio spektakl ako prođe i tako je bilo. Predstavio se miksom pjesama ,,This love“ sastava ,,Maroon 5“, ,,Get lucky“ grupe ,,Daft punk“ i Farela Vilijamsa i ,,Love me again“ Džona Njumana, kojom je na noge podigao Milana Stankovića i Gocu Tržan.
– Ovo je jagodica na torti. Stvarno uživamo – rekla je Jelena Tomašević-Bosiljčić.

pavle

Pavle Vasiljević

Takmičarski dio otvorio je Pavle Vasiljević pjesmom Jelene Tomašević-Bosiljčić ,,Ime moje“. U drugom krugu otpjevao je ,,Jedna mala plava“ grupe ,,Pro Arte“, a u trećem ,,Daire“ grupe ,,Smak“. U četvrtom krugu odlučio se za numeru Aleksandre Radović ,,Čuvaj moje srce”.

igor

Igor Lazarević

Nakon njega na scenu je stupio Igor Lazarević koji je otpjevao ,,Ružica si bila“ grupe ,,Bijelo dugme“, a u drugom krugu njegov izbor bila je numer ,,Umirem sto puta dnevno“ Tonija Cetinskog.

2221957-trajce-gorgijev2

Trajče Georgijev

Jedini makedonski predstavnik Trajče Georgijev pjevao je ,,I who have nothing“ od Toma Džonsa, dok je u drugom krugu izbor pao na Džastina Bibera i numeru ,,Pray“. Za treći krug pripremio je numeru Stivija Vondera ,,I just called to say I love you“, a za četvrti ,,Jano mori” i tako ispunio želju žirija iz protekle emisije, da zapjeva neku tradicionalnu makedonsku pjesmu. U petom krugu otpjevao je divno numeru Bruna Marsa ,,When I was your man”.

2221320-valentina-mec

Valentina Mec

Valentina Mec publici i žiriju predstavila se pjesmom ,,It's my life“ grupe ,,Bon Jovi“.

david

David Radosavljević

David Radosavljević pjevao je ,,23. prosinac“ Tonija Cetinskog, a u drugom krugu predstavio se numerom ,,Đurđevdan“. U trećem je otpjevao numeru ,,Marija“ grupe ,,Divlje jagode“.

isidora

Isidora Mitić

Isidora Mitić otpjevala je numeru ,,Pjesmo moja“ Zdravka Čolića.

lena

Lena Stamenković

Lena Stamenković predstavila se numerom ,,Feeling good“ Majkla Bublea, da bi u drugom krugu predstavila se pjesmom ,,Nebo“ Nine Badrić. U trećem krugu pjevala je ,,Kao da me nema tu“ hrvatske pjevačice Vane, a u četvrtom ,,Caruso” Lare Fabrijan.

mateja

Mateja Vukašinović

Mateja Vukašinović otpjevao je numeru ,,Dangerous“ Sema Martina i Dejvida Gete. I on se, kao i Trajče, odlučio da u drugom krugu zapjeva numeru Džastina Bibera, ali je njegov izbor bila pjesma ,,Boyfriend“.

U drugi krug nijesu prošle Valentina Mec i Isidora Mitić, a u treći Igor Lazarević i Mateja Vukašinović. U četvrti krug nijesu prošli David Radosavljević i Jovan Aleksić, a u peti Lena Stamenković i Pavle Vasiljević.
Sveukupan utisak je da je region dobio sjajne mlade pjevače koji imaju sve – glas, stas, stav i koji slušaju kvalitetnu muziku.
B.R.
Foto: Screenshot