Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Put Mojkovac-Ribarevina i dalje neprohodan

ribarevina jadranka cetkovic vijestiIz Auto-moto saveza Crne Gore savjetuju vozačima da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana, a onima koji putuju prema sjeveru preporučuju korišćenje alternativnih putnih pravaca za dionicu Mojkovac-Đurđevića Tara i granični prelaz Jabuku.
Saobraćaj je i dalje zbog odrona obustavljen na putu Mojkovac-Ribarevina, u mjestu Slijepac Most. Ekipe su na terenu i rade na raščišćavanju kako bi se u najskorijem vremenskom intervalu saobraćaj osposobio.
Režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni promijenjen je i na dionici Ribarevina-Berane do završetka radova u tunelu Tifran.
Zbog kliziša jednom trakom naizmjenično saobraća se na regionalnom putu Mojkovac-Đurđevića Tara u mjestu Dobrilovina.
Do završetka radova zbog sanacije klizišta lokalitet Bać na magistralnom putu Rožaje- Špiljani promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni.
Na putnom pravcu Rijeka Marsenića-Šekular saobraćaj je u prekidu svakog dana osim subotom, a saobraćaj prema Šekularu odvija se alternativnim putnim pravcem preko Lipovica.
Saobraćaj na dionici Berane-Lubnice zabranjuje se za teretna vozila čija najveća masa prelazi deset tona. Zabrana će trajati 60 dana.
Zbog rekonstrukcije mosta u Virpazaru do završetka radova doći će do promjene režima saobraćaja na regionalnom putu r-16 kroz Virpazar, a odobrava se i postavljanje privremene saobraćajne signalizacije na magistralnom putu M-2, dionica Petrovac-Virpazar. Pješaci i putnička vozila mogu koristiti postavljeni montažni pontonski most kroz Virpazar, a vozila ukupne mase do sedam tona alternativni lokalni put Boljevići, Limljani, Gluhi Do i Novo Naselje.
Do 1. septembra zabranjuje se saobraćaj teretnih motornih vozila čija najveća dozvoljena masa prelazi 7.5 tona na sljedećim djelovima magistralnih puteva: Bioče-Kolašin-Mojkovac, Podgorica-Sotonići-Petrovac, GP Debeli Brijeg-Herceg Novi-Kotor-Budva-Bar-GP Sukobin i Podgorica-Cetinje-Budva.
Zabrana se odnosi na svaki dan u sedmici u vremenu od 17 do 22 sata. Zabrana se ne odnosi na vozila sa pravom prvenstva prolaza, vozila za održavanje puteva i PTT instalacija, vozila za pomoć na putu, specijalna vozila za prevoz betona i asfaltne mase kao i hladnjače koje prevoze lako kvarljivu robu.
Na magistralnom putu m-2, dionica Podgorica-Kolašin, u mjestu Bioče u toku su radovi na izgradnji pristupnog puta A4 za potrebe izgradnje autoputa zbog čega je došlo do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a saobraćaj je regulisan semaforskom signalizacijom.
U tunelu Budoš na magistralnom putu M-18 Podgorica-Nikšić promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni radi rekonstrukcije rasvjete.

Izvor: AMSCG
Foto: Jadranka Ćetković