Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

NVO ,,sPas”: Odbojkaši pokazali humanost prema napuštenim psima

naslovna

Reprezentativci odbojkaškog tima  rado su se ,,družili” sa psima o kojima brine društvo za zaštitu životinja NVO ,,sPas” ovih dana u Njegoševom parku i tako još jednom pokazali veliko sportsko srce. Ovim gestom su reprezentativci odbojkaškog tima željeli da apeluju na ostatak javnosti da pomognu ovim životinjama koje su na ulici.

Ovi psi su štićenici ,,sPas”-a, većina je sterilisana  i kastrirana, ima onih koji su zdravi su i vakcinisani, ali i onih bolesnih  koje liječi ovo društvo. Svima njima je zajedničko to što traže dom.

Bordi je mužijak bordoške doge, star je četiri godine, i boluje od štenećaka, što je vjerovatno i bio razlog napuštanja. Nađen je na Marezi prije mjesec dana, i sada je pod terapijom. Brzo se oporavlja i uskoro će biti spreman za novi dom, neki u kome će ostati zauvijek.

Frodo je njemački kratkodlaki ptičar, sa istom sudbinom kao Bordi, s tim što je njegova dijagnoza lajšmanija.

Grofica je mješanka njemačkog ovčara, koja jedva primijetno šepa na zadnju lijevu šapu. Vakcinisana je i sterilisana i jedva čeka novi dom.

Rino, Lea, Loko i Sendi su ulični psi. Loko je sterilisan i vakcinisan. Jednom je čak bio udomljen, ali vlasnici mu nisu poklanjali dovoljno pažnje, pa im je pobjegao. Tri dana kasnije stvorio se ispred zgrade članice ,,sPasa” koja brine o njemu. Sada traži pravi dom.

Rino i Sendi su ,,čuvari” jednog kvarta na Starom Aerodromu. Rino ima dvije godine, Sendi 8 mjeseci.

Lea je sterilisana mješanka njemačke doge, i ona se liječi od štenećaka, kod jednog od članova NVO ,,sPas”.

Kampanjom ,,U timu je sPas” odbojkaši apeluju na građane da ne napuštaju svoje ljubimce i poručuju da se ljubav koju vam pruži pas sa ulice, ne može mjeriti ni sa čim na svijetu.

Psi o kojima brine NVO ,,sPas” udomljavaju se uz ugovor o udomljavanju, kojim se vlasnici obavezuju da će voditi računa o svojim ljubimcima, i uz koji ostvaruju 25% popusta na veterinarske usluge u Veterinarskoj amulanti MontVet.

Sve informacije o NVO ,,sPas” možete vidjeti na www.s-pas.me.

Ukoliko želite da pomognete rad društva, možete to učiniti donacijom na žiro-račun 520-10823-04, Hipotekarna banka.

K.J.

This slideshow requires JavaScript.