Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

POŠTA CRNE GORE: Postani član Postcrossing-a i osvoji nagradu

love-postcrossing_0Pošta Crne Gore nagradiće tri najaktivnija člana Postcrossing-a iz Crne Gore godišnjom zbirkom prigodnih poštanskih maraka, navodi se u saopštenju Pošte Crne Gore.

Članovi koji 12. decembra ove godine budu imali najveći broj poslatih razglednica biće pozvani na svečanost 15. decembra povodom Dana Pošte Crne Gore kada će im biti uručene nagrade.

Osjećaj da ćete u svom poštanskom sandučetu pronaći razglednicu koju vam šalje postcrosser, moguće iz mjesta za koje nijeste ni čuli, inspirisala je više od pola miliona članova da do sada razmijene preko 30 miliona razglednica. Samo u ovom trenutku putuje gotovo pola miliona razglednica koje su poslali članovi PostCrossing-a.

Postcrossing projekat je pokrenut 2005. godine, s ciljem da omasovi slanje razglednica i pisanu komunikaciju, i kako se navodi u saopštenju, u ovom trenutku okuplja 558 048 ljudi iz 213 zemalja. Zajednica Postcrossing za sada ima 60 članova iz Crne Gore.

O značaju ovog projekta, govori i to što je nekoliko poštanskih uprava Evrope ovom projektu odalo priznanje prigodnim izdanjem poštanske marke.