Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AKTUELNO: Nedostaje 76 inspektora

inspektor naftaUpravi za inspekcijske poslove, prema aktuelnoj sistematizaciji, nedostaje 76 inspektora, a u toku su pripeme za formiranje Inspekcije za naftu i Geodetske inspekcije, saznaje Portal Analitika.
– U Upravi za inspekcijske poslove imamo ukupno 29 inspekcija sa 257 inspektora, a ukupan broj zaposlenih je 298, što je u odnosu na broj sistematizovanih 374 manje za 76 izvršilaca. U toku je uspostavljanje još jedne inspekcije, sa četiri inspektora, čija nadležnost će biti oblast socijalne i dječje zaštite, dok se uspostavljanje Inspekcije za ugljovodonike i Geodetske inspekcije očekuje u narednom period – navodi se u zvaničnoj metodologiji analize rizika u vršenju inpsekcijskog nadzora Uprave za inspekcijske poslove dostavljenoj Portalu Analitika.
Uprava je od ministarstava i drugih organa u prvoj fazi objedinjavanja inspekcija preuzela 251 inspektora, koji propisane nadležnosti ostvaruju u okviru 24 inspekcije. U drugoj fazi objedinjavanja, početkom 2015. godine, u okviru Uprave našlo se još pet inspekcija: Prosvjetna, Inspekcija za kulturno dobro, Inspekcija za kulturnu baštinu, Inspekcija za sport i Inspekcija za arhivsku djelatnost.
Izvor: Portal Analitika

Foto: Enviro daily advisor