Porto Novi
PREPORUKA SPORT

MUNDIJALITO 2015: Srbija na krovu svijeta! (video)

Reprezentacija Srbije u finalu Mundijalita savladala je petostruke šampione svijeta, ekipu Brazila i nakon 118. minuta i produžetaka postala prvak svijeta u klasi do 20 godina.
Golove za Srbiju postigli su Mandič u 70. i Maksimović u 118. minutu, a za Brazil jedini strijelac bio je Pereira u 73. minutu.
Evo kako je sve to izgledalo iz ugla ruskog komentatora:

,,Orlići” su tako na Novom Zelandu, predvođeni selektorom Veljkom Paunovićem, ponovili uspjeh ,,čileanaca”, tako nazvanih jer se SP igralo 1987. godine u Čileu. ,,Čileanci” su tada predstavljali Jugoslaviju, a tim su činili Dragoje Leković, Branko Brnović, Predrag Mijatović, Ranko Zirojević, Robert Jarni, Dubravko Pavličić, Slavoljub Janković, Igor Štimac, Zoran Mijucić, Zvonimir Boban, Robert Prosinečki, Milan Pavlović, Tomislav Piplica, Davor Šuker, Gordan Petrić, Pero Škorić, Dejan Antonić, Slaviša Đurković. Selektor je tada bio Mirko Jozić.

Današnji ,,novozelanđani” su Antonov, Babić, Gajić, Maksimović, Mandič, Gacinović, Milinković-Savić, Jovanović, Rajković, Šaponjić, Ilić, Veljković, Zdjelar, Živković, Grujić, Janković, Milošević, Manojlović, Stevanović i Pankov.

Za kraj, prenosimo još jedan trenutak koji je obišao svijet, a to je kada Jovanović pada na koljena sa suzama u očima i krsti se u nevjerici.

B.R.