ART SLAJDER

DARIJA GILIĆ NAKON POBJEDE NA FESTIVALU: Voljela bih da sve tate budu kao ovaj iz pjesme

Foto:  Sergej Zabijako

Podgoričanka Darija Gilić učenica četvrtog razreda  OŠ ,,Vlado Milić” pobijedila je na juče održanom Muzičkom festivalu dječije pjesme  ,,Naša radost  2021.” Darija je nastupila s pjesmom ,,Tate” za koju je tekst i muziku napisala Nataša Latković, a aranžman Nataša Latković i Mihailo Miha Radonjić. Dariji ovo nije prva nagrada. Nastupila je nekoliko puta na festivalu ,,Naša radost” – 2017. osvojila je prvu nagradu za interpretaciju pjesme ,,Moj cijeli svijet”, 2019. treću nagradu za interpretaciju pjesme ,,Zubić vila”, a 2020. drugu nagradu za kompoziciju ,,Nema svirke bez klavirske dirke”.

U razgovoru za naš portal kaže da joj je učešće na festivalima bitno radi dobre zabave i novih prijateljstava, te objašnjava zašto joj je ova pobjednička pjesma posebna.

-Meni je na festivalima važno da se zabavim i zaista sam se zabavila. Pobjeda je posebno doprinijela tome. A ono čemu se uvijek iznova radujem su nova poznanstva na festivalu. Pjesma koju sam otpjevala posebna je zato što sam ovog puta pjevala o mom posebnom tati-kazala je Darija.

Foto:  Sergej Zabijako

Njoj dosta znači što je njena majka autorka teksta i muzike. Jer, kad majka piše pjesme, onda i Darija može da učestvuje u procesu stvaranja.  Kao najljepšu  koju  je njena majka napisala, Darija izdvaja  pjesmu “Nema svirke bez klavirske dirke” i ovogodišnju “Tate”.

 Darija ide i u Umjetnički školu za muziku i balet ,,Vasa Pavić” gdje uči da svira saksofon. Voljela bi, dodaje, da u budućnosti  napiše  kompoziciju za neku svoju pjesmu.

-Do sada sam  puno naučila i uživala u procesu stvaranja pjesama. Planiram, a to mi  je ujedno i najveći san da se, kada odrastem, bavim muzikom-kaže Darija.

Ističe da od pjevača najviše voli  Billie Eilish i Oliviu Rodrigo. Ona za svaki nastup ima veliku podršku drugara, pa je tako bilo i juče kada je dobila puno poruka i podrške od njih.

 Voljela bih, poručuje,  da sve tate budu kao ovaj iz pjesme.

Mn.M.

kud duga