Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

PODGORICA: Dodijeljene nagrade pobjednicima na Državnom takmičenju

 

prosvjeta

Ministar prosvjete Predrag Bošković i direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović dodijelili su danas u KIC-u ,,Budo Tomović” nagrade učenicima koji su pobijedili na Državnom takmičenju iz matematike, fizike, biologije i stranih jezika – engleskog, francuskog, njemačkog i italijanskog. Tablet uređaje, kao nagradu za postignute rezultate na Državnom takmičenju, dobilo je 64 učenika i 62 mentora iz osnovnih i srednjih škola.

Ministar Bošković je čestitao đacima  uspjeh koji su postigli na Državnom takmičenju i istakao da su oni ogledalo Crne Gore. Izrazio je nadu da će ovaj dan biti jedna lijepa uspomena u životu najboljih đaka Crne Gore, a da je dobijena nagrada znak pažnje i  podsticaj za dalji rad i dostignuća u poljima u kojima su najbolji.

Direktorica Ispitnog centra Dragana Dmitrović kazala  je da je izuzetnost i nadarenost najboljih crnogorskih đaka Ispitnom centru uvijek izazov.

Ona je rekla da ostvareni rezultati najboljih ostaju kao trajni pečat sadašnjosti i putokaz za budućnost, a da promjene koje donose svojim znanjem vode u njihov lični prosperitet i prosperitet Crne Gore.