Porto Novi
ART ART_IZDVOJENO

BRANKA STANIĆ: Očekujemo nagrade na festivalu u Zagrebu

Predstava ,,Urnebesna tragedija” Dušana Kovačevića, u režiji Veljka Mićunovića, izvedena je na sceni Satiričkog kazališta Kerempuh u Zagrebu, u okviru 39. Dana satire Fadila Hadžića. Glumica Branka Stanić u ovom komadu igra ulogu Rajne. Ona je Vasilijeva žena kojeg igra Meto Jovanović.

Branka Stanić_twiter

Branka Stanić

Branka za MNE magazine kaže da su prezadovoljni što su bili dio ovog festivala. Posebno je pohvalila reakciju publike na predstavu zato što je, kako kaže, gotovo navijački ispratila.

-Pet puta smo se vraćali da im se poklonimo. Predivno je bilo. Ovo je bilo jedno od naših najboljih igranja do sada. Ovacije publike su fantastične…Nijesam to očekivala – kaže Branka.

Zato očekuju nagrade na festivalu koji traje do 20.juna. Glumica ističe važnost svih učesnika predstave. U predstavi igraju Ana Vujošević, Mladen Nelević, Vule Marković, Nada Vukčević, Branimir Popović, Mišo Obradović i Momo Pićurić.

Producent predstave je Janko Ljumović, dramaturg Slobodan Obradović, scenograf i kostimograf Miodrag Tabački, asistentkinja kostimografa je Lina Leković, izvršna producentkinja Nela Otašević.
Veljko Mićunović je u opisu ove predstave kazao:

-Gdje god živjeli, u kojim god životnim okolnostima, važno je da se suočimo sa sobom. Svako ima svoj poseban susret sa životom.Odrastanje tokom jednog jedinog dana. Ili je to možda bio tren u kome je prepoznao čovjeka u sebi.
Selektor festivala u Zagrebu je teatrolog, književnik i profesor Darko Lukić i od 56 prijavljenih predstava odabrao je 13 komada koji dolaze iz Hrvatske, Slovenije, Makedonije, Srbije i Crne Gore.

U selektorskom obrazloženju Darko Lukić navodi da će ove godine publika vidjeti djela autora u rasponu od velikih klasika komediografije, društvene kritike i satire, preko uglednih savremenih pisaca, do autorskih projekata.

-Što je svim odabranim predstavama zajedničko? Svakako je to onaj smijeh koji izazivaju i neugodna prepoznavanja u prošlosti i komičan savremeni odgovor na apsurde svakodnevice – naveo je Lukić, a piše u saopštenju CNP-a.