Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

OŠ “BRANKO BOŽOVIĆ”: Počela školska godina (foto)

U skladu sa mjerama koje je Ministarstvo prosvjete Crne Gore donijelo po preporuci Instituta za javno zdravlje, danas je u našoj zemlji počela školska godina.

U podgoričkoj Osnovnoj školi “Branko Božović” danas je, poslije duže vremena, dio učenika zauzeo školske klupe, a dio će nastavu pratiti onlajn. U školi se, kako kaže direktorica ove ustanove Gordana Klikovac, poštuju sve mjere i preporuke.

-Nakon dužeg vremena, radujemo se susretu sa našim učenicima. Nadamo se da ćemo unutrašnjom organizacijom i poštujući preporuke Instituta za javno zdravlje, opravdati povjerenje roditelja koji nam šalju djecu na povjerenje – kazala je direktorica.

Kako je navela, škola je opremljena sredstvima za dezinfekciju i dozerima u svakoj učionici, holovima kao i toaletima. Takođe, prilikom ulaska u školu označena su mjesta za poštovanje fizičke distance.

-Odjeljenja su podijeljena na 15 učenika i u klupi će sjedjeti samo jedno dijete. Nakon izlaska prve grupe, u periodu od pola sata učionice će se dezinfikovati. Prilikom ulaska, a koristićemo tri ulaza, djeci će se mjeriti temperatura – dodala je Klikovac.

Nastavu u školi će pohađati 730 učenika, a 327 će pratiti nastavu online, s tim što će biti u komunikaciji sa nastavnicima preko platforme Teams.

-Na svake 15 dana će imati susrete sa svojim predavačima u školi, a svakog dana će pratiti nastavu na TV-u i imati časove po rasporedu.Učenici koji dolaze u školu su podijeljeni u pet smjena, i satnica je istaknuta na vratima škole po smjenama i grupama. Počinjemo u sedam i 30, a završavamo u 17 i 30. Učenici će svakodnevno imati po četiri časa, osim prvaka koji se postepeno uvode u nastavu – poručila je Gordana Klikovac.

This slideshow requires JavaScript.

 

Mn.M.
Foto: B.Šekularac