Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

CETINJE: Epidemiološka situacija se usložnjava, 56 zaraženih

Epidemiološka situacija u Prijestonici Cetinje se usložnjava, ocijenio je Opštinski tim za zaštitu i spašavanje i apelovao na građane da poštuju sve preporučene mjere Nacionalnog koordinacionaog tijela i Instituta za javno zdravlje (IJZ).

Prema posljednjim informacijama IJZ-a, na Cetinju je 56 osoba inficirano koronavirusom, oporavilo se njih 124, a četvoro ljudi je preminulo.

Kako navode iz Opštinskog tima, u samoizolaciji se nalazi 35 osoba, od čega i tri ljekara Doma zdravlja.

Iz te zdravstvene ustanove su kazali da nijedan ljekar nije inficiran koronavirusom.

Na koronavirus je u Prijestonici u utorak testirano 27 osoba.

Opštinski tim apelovao je na građane kojima je izrečena mjera samoizolacije da je poštuju, jer je, kako su naveli, primijećeno da se mnogi ne pridržavaju te mjere, čime ugrožavaju zdravlje drugih ljudi, ali i javno zdravlje.

Na sastanku je ocijenjeno da je to, uz neprijavljivanje kontakata, najveći problem sa kojim se suočavaju u Prijestonici.

-Apelujemo na građane da budu odgovorni, da poštuju preporučene mjere i da pomognu u zajedničkim nastojanjima da se sačuvaju ljudski životi, jer koronavirus ne bira – kazali su iz Opštinskog tima.

Kako su naveli, svako može oboljeti i svako može izgubiti bitku sa bolešću.

-Pokažimo da smo dostojni svojih predaka koji su čuvali druge od sebe – poručili su iz Opštinskog tima.

Oni su najavili pojačane kontrole osoba u samoizolaciji, ugostiteljskih objekata i drugih javnih površina, kao i kontrole nose li građani zaštitne maske i poštuju li fizičku distancu.

-Službenicima Odjeljenja bezbjednosti i Komunalne policije u toj aktivnosti pridružiće se inspektori Uprave za inspekcijske poslove – dodaje se u saopštenju.