Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

UCG: Onlajn nastava na fakultetima gdje nije moguće poštovati zaštitne mjere

Nastava u sklopu fakultetskih jedinica Univerziteta Crne Gore biće organizovana u prostorijama fakulteta gdje god bude moguće ispoštovati zaštitne mjere. U jedinicama gdje se one ne mogu realizovati, razmotriće se mogućnost uvođenja online nastave, saopšteno je Montenegro magazinu iz UCG-a.

Kako ističu, uvažavajući broj studenata i raspoložive prostorne kapacitete i poštujući preporuke NKT-a i Instituta za javno zdravlje, nastavni proces organizovaće se u prostorijama organizacionih jedinica UCG-a, na svim fakultetima i akademijama gdje se mogu ispoštovati mjere.

-O modelu i realizaciji nastave u vanrednim uslovima, razmišljalo se blagovremeno. Rektor Univerziteta Crne Gore je uputio dopis svim organizacionim jedinicama početkom jula 2020. godine da svi profesori i saradnici pripreme cjelokupan nastavni sadržaj za studijsku 2020/21. godinu za opciju online nastave. Stoga, Univerzitet Crne Gore je spreman za odvijanje nastave redovnim i online putem – kazali su iz UCG-a.

Kako dodaju, na organizacionim jedinicama koje broje veći broj studenata i koje prostornim kapacitetima ne mogu obezbijediti poštovanje propisanih mjera, razmatra se mogućnost organizovanja nastavnog procesa online.

-Imajući u vidu značaj interakcije i direktne komunikacije između profesora i studenata, gdje god to bude moguće radiće se na realizaciji nastave u prostorijama organizacionih jedinica u manjim grupama. To će biti moguće na onim organizacionim jedinicama, odnosno studijskim programima, koji broje manji broj studenata, te kod onih organizacionih jedinica koje svojim prostornim kapacitetima zadovoljavaju propisane mjere – pojašnjavaju iz UCG-a.

 

 

D.Markuš