Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

GIMNAZIJA “PETAR I PETROVIĆ NJEGOŠ”: Rad sa prvacima biće organizovan u dvije smjene

U skladu sa preporukama Ministarstva prosvjete, učenici prvog razreda srednjih škola nastavu će pohađati u školi, a ostali srednjoškolci online, pa su tako u Gimnaziji „Petar I Petrović Njegoš“ u Danilovgradu, pristupili osmišljavanju načina na koji će se odvijati nastavni proces.

Kako je za Montenegro magazin kazala direktorica danilovgradske Gimnazije, Nataša Latković, škola raspolaže prostornim i kadrovskim kapacitetima koji će omogućiti realizaciju nastave uz preporuke koju su dobili od Ministarstva prosvjete.

-Ako smo u martu ove godine ad hoc osmislili online nastavu sa kojom su učenici bili zadovoljni, sigurna sam da, na osnovu stečenog iskustva i naknadno pohađanih obuka, uspješno možemo zakoračiti i u školsku 2020/2021. godinu – kazala je direktorica škole.

Na početku ove školske godine, škola broji 406 učenika, od čega će njih 98, raspoređenih u četiri odjeljenja, dolaziti u školu, a ostalim učenicima će se omogućiti online nastava uz konsultacije i provjeru znanja usmenim ili pisanim putem u školi, kazala je Latković.

-Na nivou Gimnazije organizovana je radna grupa za izradu Akcionog plana koja detaljno osmišljava realizaciju nastavnog procesa na osnovu preporuka koje smo dobili. Pred nama je nimalo lak zadatak. Osmislili smo da rad sa prvacima bude organizovan u dvije smjene kako bi se stekli uslovi da i ostali učenici mogu nesmetano, uz poštovanje svih preporuka i mjera, da dolaze u školu na povremene konsultacije i provjere znanja – objasnila je direktorica.

Ona je dodala da su video materijali sa portala „UčiDoma“ bili koristan prateći element online nastave koja je obilježila posljednji klasifikacioni period školske 2019/2020. godine.

-U toku je snimanje novih sadržaja koji se odnose na gradivo prvog klasifikacinog perioda, tako da će sigurno biti od koristi i ove školske godine, kako prvacima tako i ostalim učenicima – zaključila je Latković.

 

D.Markuš