Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

MOJKOVAC: Dvije medicinske sestre i vozač inficirani koronavirusom

Virus korona ušao je u mojkovački Dom zdravlja “Boško Dedejić”, te su rezultati pokazali da su dvije medicinske sestre i vozač pozitivni na koronavirus, potvrdila je Dnevnim novinama direktorka te zdravstvene ustanove Ikonija Minić.

-Imamo njih troje kod kojih je utvrđeno prisustvo korone. Dobro su, niko od njih nema neke ozbiljnije zdravstvene probleme. Biće to, vjerujem, u redu. Inače, mi ovdje u Domu zdravlja smo testirani i nema naznaka da se virus proširio ustanovom – rekla je Minić dodajući da se preduzimaju sve mjere borbe protiv širenja korone, i kad su u pitanju zaposleni i pacijenti.

Prema zvaničnim informacijama od utorka u mojkovačkoj opštini bilo je osam osoba kod kojih je, nakon testiranja, utvrđeno prisustvo koronavirusa, dok se u prethodnom periodu oporavilo 16 osoba.

Minić je kazala da se svi kod kojih je registrovana korona dobro osjećaju i da niko nije životno ugrožen.

Ona je apelovala na sugrađane da shvate da je situacija izuzetno ozbiljna, da nose maske, peru redovno ruke, održavaju distancu i izbjegavaju velike skupove.

-Još nemamo lijek niti potvrđenu vakcinu protiv korone, tako da je tu jedino rješenje da se pridržavamo onih nepopularnih mjera: maska-distanca-pranje ruku. To je za sada najefikasniji metod borbe protiv ove epidemije i tu ne treba niko da posebno pametuje – zaključila je Minić.

 

Izvor: Dnevne novine