Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

GRAWE GRUPACIJA: Kupljen većinski paket akcija Swiss Osiguranja A.D. Podgorica

Grazer Wechselseitige Versicherung AG (GRAWE), koji je već aktivan u Crnoj Gori kroz svoju kompaniju Grawe Osiguranje a.d. Podgorica, preuzeo je 94,6% akcija Swiss Osiguranja.

Osiguravajuće društvo Swiss Osiguranje A.D. Podgorica je u prethodnoj godini ostvarilo premiju u iznosu od 6,6 miliona eura i tržišni udio od 6,97 %, pa se može konstatovati da je u 2019. godini ostvaren dobar poslovni rezultat. Putem kupovine, GRAWE namjerava da uđe na tržište neživotnog osiguranja i ojača svoju poziciju na crnogorskom tržištu. Sa premijom od približno 7,1 miliona eura u 2019. godini, GRAWE osiguranje a.d. Podgorica ima tržišno učešće od 7,47 %. Benefiti koji proizilaze iz sinergijskih efekata i koji su povezani sa kupovinom Swiss Osiguranja a.d. Podgorica, obećavaju dalje jačanje tržišne pozicije GRAWE-a.

‘’Veoma smo srećni što možemo poželjeti dobrodošlicu zaposlenima Swiss Osiguranja u našu GRAWE-porodicu’’- izjavio je Klaus Scheitegel, izvršni direktor GRAWE-a, i dodao:

‘’Zajedno garantujemo najbolju moguću brigu o klijentima Swiss Osiguranja.’’

 Tanja Milošević, Predsjednica Odbora direktora Osiguravajućeg društva Swiss Osiguranje A.D. Podgorica, čvrsto vjeruje u preuzimanje:

‘’Od velikog značaja za nas je da će promjena vlasništva Swiss Osiguranja samo donijeti dodatnu snagu i kvalitet. Kroz preuzimanje od strane renomirane grupacije kao što je GRAWE, možemo biti sigurni da će naši klijenti biti dobro zbrinuti u budućnosti’’