Porto Novi
DRUŠTVO PREPORUKA

AMSCG: Dobri uslovi za vožnju

Saobraćaj u Crnoj Gori se obavlja po suvim kolovozima uz moguće sitnije odrone na dionicama koje prolaze kroz usjeke. Zbog visokih temperatura vazduha vozačima se savjetuje da izbjegavaju putovanja u najtoplijem dijelu dana i poštuju pravila saobraćaja, poručuju iz Auto-moto saveza Crne Gore.

Povremene obustave ili ograničenja su nadionicama gdje se izvode radovi.

Zbog radova na rekonstrukciji magistralnog puta M-5 Rožaje-Špiljani doći će do totalne obustave saobraćaja u terminu od devet do 11.00 i u terminu od 13.00 do 15.00 sati.

Zbog rekonstrukcije magistralnog puta Pljevlja –Ranče doći će do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11.00 sati i od 13.00 do 15.00 sati.

Na regionalnom putu R-3 dionica Pljevlja-Metaljka zbog bušačko minerskih radova dolaziće do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od devet do 11.00 i od 14.00-16.00 sati.

Na putu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog asfalterskih radova dolazi do totalne obustave saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od osam do 16.00 sati.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta zbog radova na iskopu materijala.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat, zbog radova na priključenju opštine Herceg Novi na regionalni vodovod promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni, a dolazi do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Do završetka radova, na rekonstrukciji puta Lubnice – Jelovica odobrava se obustava režima saobraćaja za sve vrste vozila u trajanju ne dužem od dva sata u terminu od sedam do 17.00 sati.

Na regionalnom putu Krstac – Ivanova korita dionica Medjuvršje – Ivanova korita, zbog radova na rekonstrukciji puta saobraćaj se obavlja naizmjenično jednom trakom na mjestu radova.

Na magistralnom putu M-4 dionica Podgorica-Božaj zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice u Tuzima postavljena je privremena saobraćajna signalizacija.

Do završetka radova odobrava se postavljanje privremene saobraćajne signalizacije zbog radova na izgradnji kružne raskrsnice kod Doma Vojske i kod skretanja za Gradiošnicu na mag.putu M- 11 dionica Lepetani-Tivat.

NKT je donijelo odluku da IJZ privremeno izuzme BiH sa liste država iz kojih se u Crnu Goru ulazi bez mjere institucionalne izolacije. Ulazak iz BiH moguć za građane država sa liste IJZ uz negativan PCR star ne više od 72 sata, ili pozitivan rezultat na antitijela na novi koronavirus klase IgG dobijen ELISA serološkim testom star ne više od 72 sata urađen u akreditovanim laboratorijima iz BiH, isti testovi su obaveznii za rezidente Republike Srbije i Sjeverne Makedonije i Kosova.

Ulazak putnika u Crnu Goru iz Bosne i Hercegovine za vrijeme važenja mjere ulaska uz obavezne testove neće biti moguć preko graničnog prelaza Šćepan Polje – Hum, na putnom pravcu Plužine – Foča.

Ulaz je moguć je od sedam do 19:00 preko graničnog prelaza Metaljka na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče.

Zbog slučajeva infekcije u Rožajama zatvarase granični prelaz Vuča-Godovo na putnom pravcu Rožaje –Tutin.

Granični prelaz Vraćenovići na putnom pravcu Nikšić-Bileća je zatvoren za saobraćaj zbog radova na rekonstrukciji.