Porto Novi
PREPORUKA SPORT

LŠ: Lion i Mančester Siti su u četvrtfinalu, Ronaldo rekorder

Foto: Twitter

Lion i Mančester Siti su četvrtfinalisti ovosezonske Lige šampiona.
Juventus je pobijedio večeras Lion 2:1 (u prvom duelu bilo je 0:1 za Lion) na ,,Alianc stadionu” u Torinu, ali bila je to Pirova pobjeda. Strijelac večeras za Juventus bio je Ronaldo u 43, iz penala i 60. minutu, a za Lion Depaj, iz penala, u 12. Upravo ovaj Depajov pogodak zaslužan je za prolaz Liona, jer je postignut na gostujućem terenu, pa Lion prolazi dalje ukupnim rezultatom 2:2.
Mančester Siti slavio je protiv Real Madrida, takođe sa 2:1 (u prvom duelu bilo je 2:1 za Siti), na ,,Etihadu”. Strijelci večeras za Mančester Siti bili su Sterling u devetom i Gabrijel Hesus u 68. minutu, a za Real Benzema u 28. Siti prolazi dalje ukupnim rezultatom 4:2.
Kristijano Ronaldo postavio je večeras rekord po broju golova po jednoj sezoni u Juventusu. Bio je to njegov 37. pogodak, a rekord je bio neoboren 95 godina. Do večeras, držao ga je, sa 35 golova Juventusov Ferenc Hirzer.
Sjutra su na programu mečevi osmine finala Lige šampiona između Barselone i Napolija i Bajerna i Čelsija. Oba počinju u 21 sat.
B.R.