Porto Novi
MAGAZIN PREPORUKA

DUH MEDITERANA, ROMANTIKE I LJETA: Otvorena muzička sezona u restoranu Pjaca u Budvi

Omiljeni ljetnji kutak u Budvi, restoran Pjaca, smješten u srcu hotelskog kompleksa „Slovenska plaža“, od sinoć je ponovo otvoren za posjetioce koji žele da u ovom jedinstvenom ambijentu osjete duh i šarm Mediterana.

Muzičke noći koje odišu lijepim melodijama i sjajnom energijom, izvrsna gastronomska ponuda i srdačno osoblje, među glavnim razlozima su zašto se ovaj restoran smatra kultnim i nezaobilaznim mjestom u Budvi.

Na meniju restorana Pjaca dominiraju jela iz mediteranske kuhinje – sitna pržena riba, lignje, gambori na žaru, grilovana hobotnica, školjke kao i razne vrste salata i jela od mesa. Posebnost gastro užitku daje i zanimljiva dekoracija i način serviranja jela.

Večernje svirke u restoranu “Pjaca” predstavljaju  tradiciju koja dodatno oplemenjuje ovaj prostor. Muzičku sezonu ovog ljeta otvorile su Anđa i Slađa, šarmantne sestre čiji su nastupi uveliko osvojili srca publike u Crno Gori. Osim njih, Budvane i sve posjetioce restorana ovog ljeta zabavljaće i bend “Duo Intime” – u petak 31. jula, zatim 1. i 2. avgusta ponovo Anđa i Slađa, a od 3. do 7. avgusta, gosti će uživati i fenomenalnom vokalu Ivane Popović Martinović. 

Nakon toga, na radost svih posjetilaca, u Pjaci će ponovo početi svirke Nebojše Zloporubovića Zlopija, koji već 26 godina eks-YU pop i rok baladama, ali i lijepim narodnim pjesmama, uljepšava noći gostima restorana. Sjajni muzički nastupi, u kombinaciji sa savršeno pripremljenim jelima iz bogate punude, čine ovaj restoran pravim izborom u toplim ljetnjim noćima.

Iako su ispoštovane sve mjere NKT-a, te je napravljen veći razmak između stolova, a i zbog maski se ne može vidjeti osmijeh ljubaznog osoblja, restoran “Pjaca” ipak nije izgubio toplinu, već i dalje plijeni posebnim šarmom i dražima primorja.

Od ovog ljeta – novi ambijent unutrašnjeg dijela restorana

Unutrašnji dio restorana je u proteklom periodu kompletno renoviran, i ovu sezonu dočekuje u novom modernom izdanju, pri čemu je cjelokupni ambijent zadržao autentičnost i prepoznatljiv mediteranski duh Pjace. 

Jelena Kaluđerović, PR menadžerka HG ,,Budvanska rivijera”, kazala je  da je ova sezona izazovna, ali da pronalaze načine da izađu u susret gostima i učine ljetovanje nezaboravnim.
-U pitanju je sezona sa kojom se cijela svjetska privreda susrela po prvi put. HG Budvanska rivijera je bila fleksibilna, osluškivali smo tržište i hrabro donijeli neke odluke, poput smanjenja cijena smještaja kroz kampanju “Odmor koji ste zaslužili” u hotelima koje smo otvorili. To su Turistički rizort ,,Slovenska plaža” i hotel ,,Aleksandar” u Budvi, i hotel ,,Palas” u Petrovcu. U skladu sa situacijom, pripremili smo i neke nove ponude, shvativši da je ova sezona izazov, te da moramo kreirati nove sadržaje. Jedna od novina je i dnevno korišćenje bazena Rondo koji je dio hotelskog rizorta Slovenska plaža i koji je do sada bio rezervisan samo za goste hotela. Uveli smo i neke sportsko-rekreativne aktivnosti, kao što je joga na otvorenom i otvorili Teniski centar koji ima 11 terena. Hotel Palas je već zaokružena cjelina – hotel sa otvorenim i zatvorenim bazenom, modernim spa centrom, plažom i drugim sadržajima. Sinoć smo  svečano otvorili Pjacu, restoran koji je prepoznatljiv po muzičkim noćima koje se pamte I prepičavaju kao i izuzetnoj gastronomskoj ponudi- kazala je Kaluđerović.

This slideshow requires JavaScript.

Ovogodišnja muzička sezona u Pjaci, ukoliko epidemiološka situacija bude dozvoljavala, trajaće do prvog oktobra, i biće obilježena svirkama koje će se organizovati svake večeri.

This slideshow requires JavaScript.

Sudeći po sinoćnjoj atmosferi, i ovo ljeto pamtiće se po nezaboravnim trenucima provedenim u romantičnom ambijentu ovog restorana, uz toplu muzičku podlogu i ukusnu mediteransku kuhinju.

(PR)

Foto: B. Šekularac